G.V.V.V. struikelt in Rijnsburg

8 april 2013

Na het verlies bij Rijnsburgse Boys heeft G.V.V.V. alleen in theorie nog kans op het kampioenschap.

 

RIJNSBURG – Nee, G.V.V.V. heeft de moed nog niet helemaal opgege­ven, maar iedereen in het Blauwe kamp besefte zaterdag na de 3-1 nederlaag bij Rijnsburgse Boys dat de kansen om koploper Katwijk nog in te halen eigenlijk nihil zijn. „Zolang er op papier nog een mogelijkheid is, moet je de handdoek niet werpen”, pro­beerde trainer Erik Assink de ka­ter te verwerken. „Maar het wordt wel een hels karwei om op de bo­venste plaats te komen.”

Zijn eigen ploeg had het in de eer­ste helft moeilijk. „We kwamen op veel fronten tekort. Fysiek was Rijnsburgse Boys de bovenliggen­de partij, wij verloren erg veel duels. Daarom was de voorsprong van Rijnsburgse Boys bij rust ook wel verdiend, alleen de wijze waarop die tot stand kwam, stond me niet aan.”

Daarmee doelde de coach vooral op de rol die arbiter Pérez in het duel speelde. „Ik geef bijna nooit af op scheidsrechters, maar als de­ze leidsman vanavond de beelden terugziet van zijn optreden, moet hij concluderen dat hij heel zwak gefloten heeft. Iedereen maakt fouten, maar zijn beslissingen wekten irritaties op. Daar kon hij niet mee omgaan.”

G.V.V.V. kreeg zaterdag van Pérez vijf gele én een rode kaart (Ton­nie Cusell, na een smerige overtre­ding op Raymond Kolder). „Onbe­grijpelijk”, fulmineerde Assink. „We zijn deze competitie het braafste jongetje van de topklasse en dan ineens zo’n kaartenlast. Dat lag helemaal niet in de aard van de wedstrijd. Die was fair, be­slist geen schoppartij.”

De voorsprong van Rijnsburgse Boys kwam in de 38ste minuut voort uit een twijfelachtige straf­schop na een handsbal van linker­verdediger Taoufik Adnane. Ke­vin Winter wist er wel raad mee: 1-0. Na rust kwam G.V.V.V. als her­boren uit de kleedkamer. Er was druk naar voren én er kwamen kansen. Karim Elkaddouri maakte na een fraaie slalom in de 52ste minuut gelijk: 1-1. Maar Bart Fre­ke van de thuisploeg maakte in de 73ste minuut aan alle Veenen­daalse illusies een einde: 2-1. Vijf minuten later gleed Adnane een bal van Martijn Gootjes in het ei­gen doel: 3-1.

Zaterdag moet G.V.V.V. het lastige Kozakken Boys thuis verslaan om Katwijk niet aan een vroeg kam­pioenschap te helpen.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog, Brouwer, Terschegget; Van Hoof (70. Cusell), Van der Wilt, Elkaddouri (79. Van der Valk).

 

 

Adnane heeft een echte baaldag

 

RIJNSBURG – G.V.V.V.-verdediger Taoufik Adnane was zaterdag bij twee tegendoelpunten van Rijns­burgse Boys betrokken. De ope­ningstreffer van de thuisploeg kwam voort uit een strafschop.

„Bij een vrije trap kwam de bal via de muur en mijn heup tegen mijn hand aan. Tot mijn grote ver­bazing floot de scheids voor een penalty. Onbegrijpelijk. Ik zei nog tegen hem dat ik er niets aan kon doen en zeker de bal niet bewust met mijn hand had geraakt.”, mok­te Adnane, die door zijn vierde ge­le kaart tegen Kozakken Boys ge­schorst is. Dat hij er bij het derde tegendoel­punt van ongelukkig uitzag, kon Adnanewel begrijpen. „Ik probeer­de nog de bal van die jongen (Mar­tijn Gootjes, red.) voor de lijn weg te schieten, maar gleed hem in ei­gen doel.”

 

Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks).