G.V.V.V.-trein dendert door

26 november 2012

TOPKLASSE Veenendalers handhaven koppositie tegen Jodan Boys

 

 


• G.V.V.V. maakt favorietenrol te­gen Jodan Boys waar. 
• Ook tegen op papier zwakke­re tegenstander barsten Vee­nendalers van zelfvertrouwen. 
• Van der Wilt en Terschegget scoren beide op karakteristie­ke wijze. 

Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks) 26 november 2012 

GOUDA – De eerste helft van de competitie zit er op voor G.V.V.V. Als vervolgens de balans wordt op­gemaakt, kan de conclusie niet an­ders luiden dan dat De Blauwen uit Veenendaal het uitstekend heb­ben gedaan. Na de 0-2 zege, die GVVV zater­dag in Gouda op Jodan Boys be­haalde, staat de ploeg van trainer Erik Assink met 31 punten uit 15 wedstrijden trots bovenaan in de zaterdagtopklasse. Weliswaar ge­deeld met HHC, maar het doelsal­do van G.V.V.V. is beter. 

Assink glom zaterdag na afloop vol trots, ondanks de neervallende regen. „Het is een utopie om te denken dat we in de tweede helft van de competitie opnieuw 31 pun­ten zullen halen, maar als we in de buurt komen, staat ons nog iets moois te wachten”, sprak de coach profetisch. 

Het was geen gemakkelijke mid­dag voor zijn ploeg geweest, erken­de Assink naderhand. „Wisten we vooraf ook, dus dat kwam niet als een verrassing. Jodan Boys zat er vanaf het begin bovenop en pro­beerde ons daarmee het surplus aan voetballend vermogen te ont­nemen.” 

„Daardoor moesten we vaak te snel de lange bal spelen en ont­stonden er slordigheden in ons spel. Maar de speelwijze van Jodan Boys vreet energie en in de laatste twintig minuten was bij veel van hun spelers de pap op. Daarvan hebben we geprofiteerd.” 

Wat Assink vooral deugd deed, was dat zijn ploeg zo gemotiveerd aan de wedstrijd begon. „De wil om te winnen straalde er vanaf. Dat is wel eens anders geweest en moest ik in de rust zaken op orde stellen. Deze keer vroegen ze zelfs om aanvallende wissels, als het lang 0-0 zou blijven. Kijk, dat is teamspirit. Zo zie ik het graag.” 

Het bleef ook lang 0-0. In de eer­ste helft had G.V.V.V. wel een op­tisch overwicht, maar kon dat niet omzetten in een voorsprong. Het euvel van moeilijk scoren kwam weer om de hoek kijken. Wouter van Hoof, Dennis van Meegden­burg en Maurice van der Wilt wa­ren ongelukkig in de afwerking. 

Maar ook Jodan Boys kreeg bij het opjagen door verdedigingsfouten aan Veenendaalse zijde een paar mooie kansen. Spits Kees Graaf­land trof daarbij een keer doelman Johan Jansen op zijn weg en schoot bij de tweede mogelijkheid naast. 

In het tweede bedrijf zette G.V.V.V. een tandje bij en omdat Jodan Boys niet wilde achterblijven, werd het duel veel aantrekkelijker. Dat leverde over en weer kansen op, waarbij die van G.V.V.V. talrijker waren. 

Nadat Van der Wilt in de 67ste mi­nuut nog een kans had verprutst, deed hij dat acht minuten later op zijn bekende wijze beter. Op aan­geven van Van Meegdenburg leek de bonkige spits in eerste instantie de bal te verliezen, maar Van der Wilt is niet gemakkelijk van de bal te krijgen. Hij draaide zich goed vrij tussen twee tegenstanders en mikte de bal vervolgens in de ver­re hoek: 0-1. 

In blessuretijd onderstreepte Roy Terschegget zijn specialiteit als ne­mer van vrije trappen. Via een vij­andelijk been zette hij de 0-2 op het bord. 

G.V.V.V. speelt zaterdag uit bij FC Lisse, dat als een sluipmoordenaar naar de derde plaats is opgeklom­men. 

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog, Terschegget, Brouwer (71. Elkaddouri); Van Hoof (76. Hofman), Van Meegdenburg, Van der Wilt. 


Bonke geniet met volle teugen van basisplek 

GOUDA – Wouter Bonke vormt de­ze competitie samen met Bart Hulsbos het centrale duo in de ver­dediging bij G.V.V.V. En daar is de Utrechtse fysiotherapeut maar wat blij mee. Want vorig seizoen moest hij het hebben van inval­beurten, Michiel van der Valk speelde op zijn plek. 

Maar deze competitie is alles an­ders. Van der Valk was langdurig geblesseerd en Bonke heeft hem uit de basis verdreven. Van der Valk speelde zaterdag bij G.V.V.V. 2 een bekerwedstrijd. 

„Tja, dat is voetbal”, merkte Bonke zaterdag na de 2-0 winst op Jodan Boys nuchter op. „Hetzelfde geldt voor Rodny (Hofman, red.). Hij wordt door Tom (Oostinjen, red.) uit de ploeg gehouden. Een teken dat we in de breedte in kwaliteit gegroeid zijn. Sneu voor die jon­gens, maar het hoort erbij. Over een paar weken kunnen we ze wel weer hard nodig hebben.” 

Bonke kamde nog even met een big smile op zijn gezicht het haar recht. Door de overwinning was G.V.V.V. immers nog steeds koplo­per in de topklasse. „Het ging van­daag niet gemakkelijk, we moesten er hard voor werken. Dan geeft een zege veel voldoening.”