G.V.V.V. zakt door ondergrens

29 april 2013

 

G.V.V.V. zakt in Hardenberg na rust door ondergrens bij HHC
 
HARDENBERG – G.V.V.V. is zaterdag met een enorme kater terugge­keerd uit Hardenberg. De ploeg van trainer Erik Assink kreeg van de plaatselijke trots HHC een enorm pak slaag: 6-2.
Lange tijd zag het er niet naar uit dat de Veenendaalse topklasser te­gen zo’n grote nederlaag zou op­lopen. Maar in de tweede helft sloeg de thuisploeg met vier tref­fers genadeloos toe. De wedstrijd werd in de zeven­tiende minuut bij een 1-0 stand voor HHC hervat, omdat eind maart het duel wegens hevige sneeuwval werd gestaakt.
Volgens Simon Brouwer, de ge­schorste aanvoerder, kon G.V.V.V. het tot de rust aardig bijbenen, maar kregen zijn ploegmaats wel de 2-0 van Hielke Penterman om de oren. „Een domme tegengoal. Daarna werd ons een zuivere straf­schop onthouden. Jammer.”
Na de rust kwam G.V.V.V. in eerste instantie sterk terug. De Veenen­dalers creëerden mogelijkheden en kregen loon naar werken. Uit een vrije trap kwam de bal via de muur bij Maurice van der Wilt te­recht. De spits draaide zich op zijn bekende wijze vrij en knalde de bal droog in de korte hoek: 2-1.
„Het leek de opmaat voor meer”, vond Brouwer, „maar we kwa­men van een koude kermis thuis. In plaats van dat wij scoorden, kre­gen we binnen vijf minuten drie doelpunten om onze oren. Het leek wel Comedy Capers.”
HHC deed in vijf minuten, wat G.V.V.V. zo moeilijk kan. Invaller Dennis Krohne scoorde in de 75ste en 78ste minuut, Martijn Berger bracht twee minuten later de 5-1 stand op het bord. Maar dat vonden de Hardenbergers nog niet genoeg. Penterman prikte er in de 86ste minuut nog een doel­punt in: 6-1. Dat invaller Daan van der Valk een minuut voor tijd nog voor G.V.V.V. scoorde, kon de pijn van de blamerende nederlaag niet verzachten.
„De hoogte van de nederlaag komt hard aan”, erkende Brou­wer. „De doelstelling om tweede te worden zal een hele dobber worden, maar we hebben er geen trek in om als zesde of zevende te eindigen. Kunnen we ten opzich­te van onze aanhang ook niet ma­ken, na zo’n mooi seizoen.”
Door de nederlaag kon Katwijk de kampioensvlag hijsen en is G.V.V.V. naar de vierde plaats ge­zakt, in punten gelijk met Baren­drecht en HHC, maar met een slechter doelsaldo.
 
G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Huls­bos, Oost (68. Cusell); Den Hartog, Terschegget, Adnane; Van Hoof (78. Van der Valk), Van der Wilt, Elkaddou­ri.
 
Auteur: Eit Hendriks
 
Gerelateerd artikel: In vijf minuten afgeslacht