Khalid Benlahsen is geslaagd voor Keepercoach

6 maart 2013

Khalid Benlahsen, G.V.V.V.'s keeperstrainer, is geslaagd voor de opleiding Keeperscoach Pro. De opleiding, die voor de eerste keer door de KNVB werd georganiseerd, werd geleid door Kees Zwamborn en voormalig keeperstrainer van het Nederlands Elftal Frans Hoek. De opleiding is de hoogst haalbare opleiding voor een keeperstrainer en bedoeld voor keeperstrainers van betaald voetbalclubs en topklasse verenigingen.

De opleiding voorziet in een behoefte, omdat binnen het betaalde voetbal, de top van het amateurvoetbal en de landelijke juniorendivisies van het jeugdvoetbal veel (talentvolle) keepers actief zijn die vragen om een competente keepercoach. De werkzaamheden van een keepercoach zijn onder te verdelen in verschillende taken: het coachen tijdens wedstrijden, het geven van trainingen en het begeleiden van spelers. De opleiding Keepercoach Pro is erop gericht de cursisten voor te bereiden op en te ontwikkelen in het - met succes - uitvoeren van deze taken.

Twaalf kandidaten zijn aan deze cursus begonnen en de helft is ondertussen geslaagd voor Keepercoach Pro.
Naast Khalid zijn dit: Ruud Hesp, Kees Kalk, Stefan Postma, Sierd van den Berg en Joop Hiele.

De kandidaten die nog examen moeten doen zijn: Ed de Goey, Max de Jong, Patrick Lodewijks, Harald Wapenaar, Eric Weghorst en Arno van Zwam.

Langs deze weg feliciteren wij Khalid van harte met deze bijzondere prestatie.