Met twee vingers in de neus langs Scheveningen

4 maart 2013

Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks) 4 maart 2013

SCHEVENINGEN – Ruim een kwar­tier mocht Scheveningen zaterdag op de knollentuin van De Hout­rust in Den Haag de hoop koeste­ren op een positief resultaat tegen hoogvlieger G.V.V.V. Daarna nam de Veenendaalse topklasser de touwtjes in handen en kwam Scheveningen er eigenlijk niet meer aan te pas: 0-3.
Alleen kwam het euvel van deze competitie bij G.V.V.V. weer snel bovendrijven. Het maken van doelpunten bleek opnieuw een groot probleem voor de equipe van trainer Erik Assink. Mooie kansen op een voorsprong wer­den onbenut gelaten, waardoor Scheveningen tot de pauze op de been bleef.
G.V.V.V. startte in dezelfde opstel­ling als vorige week in de met 1-2 verloren topper tegen Katwijk.
Dus zonder de geblesseerde Bart Hulsbos en Taoufik Adnane.
„We gaven in het begin te veel ruimte weg”, vond Assink, “maar daarna hadden we geen kind meer aan Scheveningen. Tja, en doelpunten maken blijkt toch moeilijk voor onze aanvallers. We hadden voor rust toch zeker op 0-3 moeten staan, was de wed­strijd gespeeld.” Maurice van der Wilt schoot hard voorlangs, Wouter van Hoofs kop­bal had een beter lot verdiend dan de paal en aanvoerder Simon Brouwer faalde alleen voor doelman Samir Beeldsnijder. Het overkomt G.V.V.V.’s topscorer de laatste tijd nog al een keer.

Na de rust veranderde het beeld niet. Sterker, Scheveningen wan­kelde en leek rijp voor de slacht.
Het verdiende Veenendaalse doel­punt kwam echter niet van een G.V.V.V.-been. Uit een strakke voor­zet van Rodny Hofman verdween de bal in de 68ste minuut via de voet van Scheveningen-verdedi­ger Samir El Moussaoui in het ei­gen doel: 0-1.
Met het eigen doelpunt verdween ook alle vertrouwen bij Scheven­ingen en daardoor kon G.V.V.V. vier minuten later uitlopen naar 0-2. Uit een fraaie solo van Roy Terschegget kwam de bal via doel­man Beeldsnijder bij Brouwer en de aanvoerder had daarna geen moeite om de bal binnen te tik­ken. Kort voor tijd vloerde Beeldsnijder Terschegget en kon met rood vertrekken. Van der Wilt benutte de toegekende straf­schop: 0-3. 

G.V.V.V.:
 Jansen; Hofman, Oostinjen, Bonke (89 Henken), Oost; Den Har­tog, Terschegget, Brouwer; Van Hoof (46. Cusell), Van der Wilt, Van Meeg­denburg (75.Elkaddouri).