Offday kost G.V.V.V. koppositie

4 februari 2013

Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks) 4 februari 2013

Veenendalers kansloos onderuit bij Capelle
 

• Angstgegner Capelle heeft geen kind aan G.V.V.V. en wint verdiend met 2-0.
• Gebrek aan beleving, inzet en creativiteit breekt ploeg van coach Erik Assink op.
• G.V.V.V. zakt door nederlaag te­rug naar de derde plaats.


CAPELLE AAN DEN IJSSEL – GVVV kan slecht overweg met het spelen op natuurgras.  Voeg daar nog als tegenstander Capelle aan toe en ei­genlijk is dan een nederlaag al voorspelbaar. Die kwam er ook. Het werd 2-0 voor Capelle.

Maar de wijze waarop de pupillen van coach Erik Assink zich zater­dag onder de rook van Rotterdam manifesteerden, was koploper­onwaardig. Op alle fronten wer­den de Veenendaalse Blauwen af­getroefd. Capelle was feller in de duels, straalde wilskracht uit en liet G.V.V.V. totaal niet aan voetbal­len toekomen.
Assink: „We misten vandaag het niveau om van Capelle te winnen.
Vorig seizoen was ik boos en cha­grijnig dat we hier met 3-1 verlo­ren, omdat we beter waren. Van­daag was de overwinning van Ca­pelle volkomen verdiend.”
Hij was teleurgesteld. „Mijn spe­lers dachten dat ze het varkentje wel even zouden wassen”, scham­perde Assink, „terwijl ze natuur­lijk beter hadden moeten weten, gezien de ervaring die we met Ca­pelle hebben opgedaan.”

Vorig seizoen verloor G.V.V.V. im­mers twee keer met 3-1 en eerder in deze competitie was Capelle in Veenendaal ook al met 0-2 te sterk. De Angstgegner van G.V.V.V. dicteerde de gehele wedstrijd het spel en kreeg met slechts twee doelpunten eigenlijk te weinig.

Al na zes minuten kreeg de thuis­ploeg een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Volgens scheidsrechter Roeleveld trok Si­mon Brouwer bij een corner een tegenstander onderuit en hij ken­de Capelle vervolgens een straf­schop toe. Doelman Johan Jansen keerde het schot van Lucas van Oeveren uitstekend.
Drie minuten later had Maurice van der Wilt G.V.V.V. aan de leiding moeten helpen, maar de spits strandde op keeper Nick van der Ploeg. De doelman reageerde in de 38ste minuut ook attent op een pe­gel van Rodny Hofman. Het wa­ren de enige twee wapenfeiten van G.V.V.V. in de eerste helft. Door een misverstand tussen Jansen en zijn verdediging ging Capelle toch met 1-0 rusten. Peter de Lange pro­fiteerde daar in de veertigste mi­nuut handig van met een fraaie lob. „Knullig doelpunt”, meende Assink. “Als onze keeper (Johan Jansen, red.) wat verder naar vo­ren staat, pakt hij die bal zo.”

Ook na de rust kon G.V.V.V. geen or­de op zaken stellen. Capelle bleef dicteren en G.V.V.V. hobbelde mach­teloos mee. Assink had Tonnie Cu­sell ingebracht voor verdediger Tom Oostinjen en wisselde later Wouter Bonke voor Karim Elkad­douri. „Ik hoopte dat er wat zou veranderen”, zuchtte Assink.
Capelle verzuimde verder uit te lo­pen. Jansen, de paal en slecht af­werken stonden lange tijd een ver­diende treffer van de thuisploeg in de weg. Die kwam er toch nog in blessuretijd. Een schot van Gertjan Rothman werd zodanig van rich­ting veranderd, dat Jansen kans­loos was: 2-0. „Als we zo blijven spelen, hebben we bovenin niets te zoeken”, foeterde Assink. „Je kunt altijd een keer een slechte wedstrijd spelen, maar de manier waarop we tegen Capelle voetbal­den, leek nergens op.”

G.V.V.V. staat na de nederlaag sa­men met FC Lisse derde, twee punten achter Katwijk en HHC.
Zaterdag spelen Assinks mannen in Hardenberg de topper tegen HHC.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen (46. Cusell), Bonke (76. Elkaddouri), Hulsbos, Adna­ne; Den Hartog, Terschegget (83. Oost), Brouwer; Hofman, Van Meegden­burg, Van der Wilt.


 

Wouter Bonke baalt van misère tegen Capelle


CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Dat hij een kwartier voor tijd gewisseld werd, deerde Wouter Bonke niet. De verdediger van G.V.V.V. besefte dat trainer Erik Assink bij een 1-0 achterstand tegen Capelle wel iets moest doen en daarom aanvaller Karim Elkaddouri in het veld bracht.

Maar het hielp allemaal niets. Het werd zelfs 2-0 voor Capelle. „Hier baal ik ontzettend van”, sprak Bon­ke na afloop met een strak gezicht. „Ik weet niet wat het is, maar in wedstrijden tegen Capelle komen we nooit in ons ritme. Kunnen we nooit ons eigen spel spelen. Of dat een verdienste van die ploeg is?
Natuurlijk. Maar het toont ook het onvermogen bij ons.”
Zaterdag kwam overduidelijk aan het licht dat G.V.V.V. maar een mid­delmatige ploeg is als niet iedereen top is en als een eenheid wil acte­ren. „Capelle was veel feller dan wij, zat er bovenop en ontregelde ons spel. Daardoor verloren we veel duels en leden we onnodig balverlies. Tja, dan is het vechten tegen de bierkaai en valt er op de nederlaag niets af te dingen”, mop­perde Bonke. De centrale verdediger aast op re­vanche, zaterdag in het inhaalduel met HHC. „Reken maar dat we dan anders voor de dag komen.”