Ploeterend naar de koppositie

16 september 2013

G.V.V.V. doet er lang over om duel tegen Excelsior Maassluis te beslissen, maar pakt wel de leiding in de topklasse.


VEENENDAAL – Het wachten op het bevrijdende tweede doelpunt van G.V.V.V. tegen Excelsior Maassluis duurde lang, heel lang. Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd besliste Joey Snijders uit een vrije trap het duel definitief: 2-0. In de extra tijd had het nog zomaar 4-0 kunnen worden.
„We hebben het onszelf erg moei­lijk gemaakt”, constateerde trai­ner Erik Assink na afloop. „Door het uitblijven van ons tweede doelpunt bleef Excelsior geloof in een goede afloop houden en dat was juist niet de bedoeling.”

Mogelijkheden om het duel voor­tijdig te beslissen kregen de man­nen van Assink in ruime mate. Al­leen werd er weer slordig met de kansen omgesprongen. Mitchel Bottenheft, Simon Brouwer en Roy Terschegget kregen de bal niet achter doelman Jesper Leer­dam van Excelsior. Dat deed Taou­fik Adnane in de 29ste minuut wel. De linkervleugelverdediger rondde een combinatie met Snij­ders met zijn chocoladebeen schit­terend af: 1-0. „Ik wilde eerst nog een meter doorlopen om de bal voor mijn linker te krijgen, maar dacht ‘gewoon schieten man’ en vervolgens vloog de bal er mooi in”, glunderde Adnane later.

Excelsior kwam naarmate de wed­strijd vorderde meer in het spel voor. Niet dat de bezoekers ook maar één echte scoringskans creëerden, het gevaar van een snelle tegenaanval bleef om de hoek loeren.
Na een sterk begin van het twee­de bedrijf, met een afgekeurde goal van de tegenvallende Rik van der Eerden en een geblokt schot van Terschegget, zakte G.V.V.V. weg. Het spel werd slordig en Ex­celsior rook mogelijkheden.

„Excelsior is een stugge ploeg, ook een stevige tegenstander en daardoor niet gemakkelijk te be­spelen. Zeker niet als doelpunten uitblijven. Er spelen ook een paar jongens in met een betaald voet­bal verleden, waardoor ze over de nodige ervaring beschikken”, sprak Assink.
Het duurde tot tien minuten voor het einde voordat er weer schwung in het spel van de Blau­wen kwam. Brouwer miste een goede kopkans en Adnane zag een doelpoging op de doellijn ge­red. Ook invaller Dennis van Meegdenburg had geen geluk. Snijders’ benutte vrije trap in de slotfase stelde de verdiende zege van G.V.V.V. eindelijk veilig: 2-0.

Door de overwinning gaat G.V.V.V. met tien punten uit vier duels aan de leiding in de topklasse. In punten gelijk met Capelle, maar de Veenendalers beschikken over een beter doelsaldo.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog, Brouwer, Tersschegget (85. Oost); Bottenheft (63. Grot), Van der Eerden (69. Van Meegdenburg), Snijders.

 

Taoufik Adnane, maker van de openingstreffer van G.V.V.V., sticht gevaar voor het doel van Excelsior Maassluis. Foto: Herman Stöver

 

Snijders goudhaantje G.V.V.V. met late treffer

 

VEENENDAAL – Vier wedstrijden, vier doelpunten. Met het gemid­delde van één voltreffer per wed­strijd ligt G.V.V.V.-aanvaller Joey Snijders uitstekend op koers. Za­terdag gaf hij in de slotminuut Ex­celsior Maassluis de definitieve nekslag (2-0) en zorgde daarmee voor opluchting op de Veenen­daalse bank. Dat deed de linkspoot uit een vrije trap vanaf 25 meter door de bal op fraaie wijze over de muur in de korte hoek te krullen. De complimenten voor zijn actie wimpelde Snijders direct na de wedstrijd nog af. „Ik moet dat mo­ment terugzien, want ik dacht dat de bal houdbaar was. In mijn bele­ving schoot ik niet hard genoeg, vandaar.”

Dat hij ook voor de assist zorgde bij het eerste doelpunt van de Vee­nendaalse topklasser deed Snij­ders deugd. „Ik teken er voor om deze competitie bij twintig doel­punten betrokken te zijn. Tien as­sists en tien doelpunten, lijkt me een mooi aantal. Alles meer is mooi meegenomen.”
Na zijn doelpunt liet hij Rodny Hofman de volgende vrije trap ne­men. Diens poging ging vervol­gens hoog over. „Die mag dus weer achteraan sluiten in de rij”, lachte Snijders.


Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Magere zege G.V.V.V.