Prijs lonkt voor G.V.V.V.

8 mei 2013

Veenendalers naar finale districtsbeker. Doelman Niels Willemse stopt beslissende penalty tegen De Zouaven.

 

VEENENDAAL – G.V.V.V. kan zich op­maken voor de eindstrijd om de districtsbeker West I op 15 mei op het veld van Spakenburg. Het kost­te de ploeg van trainer Erik As­sink wel heel veel moeite om te­genstander De Zouaven in de hal­ve eindstrijd te verslaan. 

G.V.V.V.’er Taoufik Adnane komt op acrobatische wijze voor een tegenstander van De Zouaven. Foto: Herman Stöver

Na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord op sportpark Panhuis. In de straf­schoppenserie ging het gelijk op tot 4-4. Door Maurice van de Wilt kwam de thuisploeg op 5-4. Doelman Niels Willemse dook de laatste strafschop van de zondag­hoofdklasser uit Grootebroek uit de hoek en zijn ploeg daarmee naar Spakenburg. Tegenstander is dan Argon.


„Ik heb nog nooit met G.V.V.V. een beker gewonnen, dus ik kijk uit naar de finale”, zei Willemse. „Hier heb ik vanaf vorig jaar kei­hard voor gewerkt om vanuit een zware blessure terug te komen.”
In de eerste helft had G.V.V.V. een veldoverwicht, maar door de on­nauwkeurige eindpass verschafte het zich nauwelijks echte kansen. In de 63ste minuut viel toch de 1-0 voor de thuisploeg. Simon Brouwer legde de bal terug op de ingevallen Van der Wilt. Met een lage schuiver passeerde hij doel­man Frank Mol. Drie minuten later trok Pieter Koopman de stand echter alweer gelijk: 1-1.

Kansen waren er nog voor Tonnie Cusell en Karim Elkaddouri, maar strafschoppen waren nodig om een winnaar aan te wijzen. Wil­­lemse: „De jongens schoten ze er perfect in natuurlijk. Lekker dat ik dan de laatste pak.”

 

Auteur: Henk Brouwer

 

Gerelateerd artikel: Grootebroekers verliezen na strafschoppenserie van G.V.V.V. uit het Noordhollands Dagblad op de website van De Zouaven.