Roy Terschegget de bovenste beste

4 juni 2013

Afgelopen donderdagavond, 30 mei, kwam de A-selectie en de staf voor het laatst van dit seizoen bijeen om o.a. afscheid te nemen van de vertrekkende spelers en stafleden, bedankjes uit te delen aan een paar onmisbare krachten die vaak op de achtergrond staan en zoals de laatste jaren ook gebruikelijk bij zo’n slotavond, de prijsuitreiking van het beste spelers klassement wat al sinds jaar en dag wordt georganiseerd door uw webredactie.

Helaas had de volledige webredactie op diezelfde avond al veel eerder een afscheidsavond afgesproken om vaarwel te zeggen tegen Jacco Blankenspoor, de techneut en ontwerper van de oude website, die vanaf begin februari 2006 tot met halverwege april dit jaar meer dan uitstekende diensten had verleend aan www.gvvv.nl

Omdat er verder geen alternatieve data voorhanden waren om deze toch wel zeer gewaardeerde prijzen uit te reiken, moest er een oplossing gevonden worden. Gelukkig boden Loek Budding, als de verantwoordelijke man van de voetbal technische zaken van onze club, en Roel van de Kraats als evenementenman van de businessclub Vallei & Rijn, spontaan hun diensten aan. Tevens was voorzitter Henny Verbruggen zo vriendelijk om het een en ander op de gevoelige plaat vast te leggen en er ook weer opnieuw voor te zorgen dat de sponsor van dit klassement Boshotel Overberg/Restaurant De Holle Boom de prijzen ter beschikking stelde en dus kon niets meer dit feestje in de weg staan.

 

 

Nadat Loek Budding iedereen hartelijk welkom had geheten, speciaal de heren die er voor de laatste keer bij waren, volgde een korte evaluatie van het afgelopen seizoen, maar dit alles gebeurde pas nadat nog even een gepast moment van stilte werd ingeruimd voor onze helaas veel te vroeg overleden analist Piet van den Ham.

 

Loek Budding verwoordde het als volgt.

 

Het is wel weer een bijzonder voetbaljaar geweest met wisselende prestaties, maar uiteindelijk toch met een uitstekende 3de plaats en 52 punten. Met de 2 verliespunten tegen Roelof Luinge meegerekend, zou het er zelfs één meer zijn geweest dan in het eerste topklasse seizoen.

De door Erik Assink uitgesproken verwachting was 47 punten, dus 100 punten in twee seizoenen. Het werden er dus vijf meer.

De basis van het succes was ook dit seizoen de teamgeest, het veel voor elkaar over hebben, maar uiteraard ook de aanwezige voetbalkwaliteiten.

Helaas hebben we de race om het kampioenschap niet kunnen volhouden. De krachten vloeiden toch steeds meer weg.

Gelukkig hebben jullie er nog een mooi competitieslot van gemaakt met de winst tegen Jodan Boys en eigenlijk ook winst tegen IJsselmeervogels.

Wij hebben er met z’n allen weer enorm van genoten.

Het is niet gewoon als je de 3e plaats in de topklasse pakt. Het is echt hartstikke goed”.

 


 

Voordat het afscheid nemen van de spelers Tonnie Cusell, Karim Elkaddouri, Daan van der Valk, Maurice van der Wilt en Tom Oostinjen, en van de stafleden fysiotherapeut Jan Joost Versteeg, B-selectie/Jong G.V.V.V.-trainer Jacco Kampert, en last-minute, keeperstrainer Khalid Benlahsen ging plaatsvinden kregen alle aanwezige eerst de kans om een (gok)formulier in te vullen. Iedereen mocht namelijk een gokje wagen om te voorspellen wie er als de nummers 1, 2 en 3 in het beste spelers klassement zouden eindigen. Iedere naam goed in de top drie was goed voor twee punten en als je bovendien ook nog de plaats goed voorspelde leverde dat 1 bonuspunt op. En uiteraard was hier ook weer een prijsje aan verbonden, beschikbaar gesteld door Drogisterij Van de Kraats.

 

 

Het voert op deze plaats wat te ver om alle gesproken afscheidswoorden van Loek Budding weer te geven, daarom volstaan we met wat steekwoorden die hij sprak over de vertrekkers. Helaas waren Karim Elkdaddouri en Jan Joost Versteeg verhinderd acte de presence te geven.

 

Tonnie Cusell: international en spraakmakend

Daan van der Valk: veelal invaller, soms belangrijk, langdurige blessure

 

 

Maurice van der Wilt: regelmatig verguisd, desondanks 24 goals in totaal 49 optredens, diverse assists

Tom Oostinjen: jong broekie, veel geleerd, snelle ontwikkeling en nu op naar de Eredivisie

Khalid Benlahsen: vakman pur sang die erg gemist zal worden, vooral ook als persoon, maar nu ook op naar de top van Eredivisie

Jacco Kampert: als echte blauwe bij G.V.V.V. opleiding gehad en in de praktijk gebracht, nu logischerwijs tijd voor een verdere stap

 

Loek sloot af met de volgende woorden: “Namens alles wat G.V.V.V. is, supporters, bestuur, sponsorgroep, bedanken voor het feit dat jullie G,V,V,V,-er wilden zijn. Jullie gaan ons nu verlaten, maar jullie blijven altijd welkom bij G.V.V.V.

 

 Voordat er daarna werd overgegaan tot de prijsuitreiking van het beste spelers klassement werden nog twee zogenaamde stille krachten in de bloemen gezet. ‘Good-old’ verzorger Arend Buitenhuis, nog steeds verbonden aan de B-selectie, maar altijd bereid om in te vallen voor Theo Lepelblad en Wim den Hartog die weer het gehele seizoen zijn rol als ‘vierde man’ met veel verve heeft ingevuld.

 

 

Daarna was het de beurt aan ‘spreekstalmeester’ Roel van de Kraats, die in de tussentijd al de (gok)formulieren had nagekeken en uiteraard vooraf door de webredactie was geïnformeerd over de spelregels en de uitslag dit onderlinge klassement. De trouwe volgers weten ondertussen al waaraan de spelers moeten voldoen om een plekje te krijgen in deze eindrapportage, maar voor de leken zullen we deze hierbij nog even opsommen.

 

1.       De acht juryleden beoordelen de spelers in de 30 competitie wedstrijden. Soms zijn er maar drie juryleden aanwezig, maar ook regelmatig zijn zij allemaal in staat om hun oordeel te vellen.

2.       Spelers krijgen een rapportcijfer als zij in een wedstrijd minimaal 25 minuten hun opwachting hebben gemaakt, hetzij in de basis of als invaller.

3.       Om in aanmerking te komen voor een plaats in het eindklassement moeten de spelers in 2/3 van de dertig competitie duels (= 20) een beoordeling hebben ontvangen.

4.       Alle gegeven cijfers worden bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal aanwezige juryleden en daaruit ontstaat een gemiddelde afgerond op twee cijfers achter de komma per wedstrijd.

5.       Alle gemiddelde rapportcijfers worden op hun beurt weer gesommeerd en gedeeld door het aantal wedstrijden die er door de desbetreffende speler in de competitie zijn gespeeld en daaruit volgt het uiteindelijke totale rapportcijfer over het hele seizoen.

6.       De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een voucher van de sponsor van dit klassement Boshotel Overberg/Restaurant De Holle Boom

 

Je kunt het wel aan Roel van de Kraats overlaten om de spanning erin te houden, maar uiteindelijk moest natuurlijk toch wel het hoge woord eruit komen wie er op de derde plaats was geëindigd.

 

Het werd een herhaling van zetten, want net als vorig seizoen, ging onze goalie Johan Jansen, alleen nu als kersverse echtgenoot met de ‘bronzen medaille’ aan de haal. Op zijn lijst staan slechts vier onvoldoenden, tenminste als je een cijfer onder de zes als zodanig beschouwd, en voor de rest zijn het meestal ruime voldoenden met een paar uitschieters van tegen de acht als uitzondering die de regel bevestigen. T.o.v. vorig seizoen verbeterde Johan zich met achthonderdste punt, namelijk van 6,60 naar 6,68. Daarnaast heeft de sluitpost een mooi record neergezet, want als enige van de gehele selectie speelde Johan alle wedstrijden in de competitie van de eerste tot en met de laatste minuut, 2700 dus in totaal. In de gehele topklasse heeft hij maar twee gelijkwaardige, namelijk collega Mark de Vries van FC Lisse en DETO Twenterand verdediger Wybe Kram.

 

De tweede plaats was ook voor een speler uit de defensie en dat is niet zo gek als je weet dat G.V.V.V. dit afgelopen seizoen, op Barendrecht na, de minste goals tegen kreeg. Door de langdurige blessure van Michiel van der Valk kwam Wouter Bonke in het hart van de defensie te staan en die positie lijkt hem op het lijf geschreven. Want hij is de winnaar van de vaak ondankbare tweede positie. Maar in dit geval heeft Wouter t.o.v. vorig seizoen zoveel progressie geboekt (toen 9de met 6,39 en nu 6,72) dat dit voor hem zelf zeker heel veel voldoening zal geven.

De centrale verdediger scoorde driemaal onder de zes, maar daar staan een dikke en een bijna acht tegen Barendrecht en Spakenburg tegenover.

Bovendien kreeg hij ook heel veel eer van zijn voetbalmaten, technische staf en een aantal andere aanwezigen op deze afscheidsavond. Want Wouter’s naam werd maar liefst 19x genoemd als winnaar van dit klassement op het invulformulier. Dus als je door de ‘profs’ als beste wordt gezien dan is deze tweede plek een mooie troostprijs. Daarenboven heeft het er alle schijn van dat Wouter Bonke in zo’n zelfde soort klassement, wat is georganiseerd door de supportersvereniging De Blauwen, wel met de hoogste eer aan de haal zal gaan, kortom Bonke speelde individueel een meer dan uitstekend seizoen.

 

En zoals de kop boven dit artikel al aangaf is Roy Terschegget uiteindelijk de bovenste beste geworden. Hij haalde dit kunstje al uit in zijn eerste seizoen bij G.V.V.V. toen hij Michiel van der Valk en Niels Willemse voorbleef. Vorig jaar kreeg hij de kans niet om deze ereprijs te verdedigen, want toen gooide een forse kruisband blessure roet in het voetbaleten van Roy. Maar deze telg uit een echt blauw nest kwam dit seizoen ijzersterk terug en kreeg samen met Johan Jansen en Wilco den Hartog in alle dertig duels een beoordeling en dat deed verder niemand van de selectie hen na. Vreemd genoeg scoorde het ‘dreh und angelpunkt van G.V.V.V.’ van de prijswinnaars de meeste keer een beoordeling beneden de zes. Om het rekenkundig wat mooi te houden tekende Roy daar ook zesmaal voor. Maar daar stond dan weer tegenover dat hij in 14 wedstrijden een zeven of ruim daarboven op z’n conto mocht schrijven. Zelfs driemaal een acht of meer, daar kon ook niemand van zijn ‘concollega’s’ aan tippen, en daarmee compenseerde Terschegget zijn gemiddelde zodanig dat hij niet alleen zijn eindcijfer van seizoen ’10-’11 ruimschoots verbeterde – dat was 6,62 en is nu 6,81 – maar daarmee ook de winnaar van vorig seizoen Simon Brouwer (6,80) onttroonde en uiteraard daarmee verder iedereen achter zich liet.

 

Uit handen van Roel van de Kraats ontvingen de winaars de bijbehorende prijzen van sponsor Boshotel Overberg/Restaurant De Holle Boom - die uiteraard ook weer hartelijk werd bedankt voor het beschikbaar stellen van de vouchers - en natuurlijk gingen ook de felicitaties richting Roy, Wouter en Johan. Daar wil de webredactie als organisator van dit al zich uiteraard van harte bij aan sluiten.

 

 

Maar ook was er nog een winnaar van het voorspellen van dit beste spelers klassement die uit handen van Roel een prijsje mocht ontvangen. Gingen in het verleden nog wel eens stafleden of sponsors met die prijzen aan de haal, dit keer was een speler van de A-selectie het slimste jongetje van de klas. Zijn naam: Taoufik Adnane. De vleugelverdediger annex flankspeler behaalde zeven punten van de maximaal negen. Dit betekende dus alle drie de namen goed waarvan ook nog één op de juiste plaats. Een prima prestatie van Taoufik, die zelf trouwens zijn tiende plaats van vorig seizoen flink verbeterde, en nu als vijfde eindigde. Als dit zich zo in deze trend voortzet moet hij volgend seizoen zichzelf op de eerste plaats zetten dan heeft Adnane alvast drie punten te pakken.

 

Ook voor volgend seizoen hebben de heren juryleden al weer toegezegd zich op pad te laten sturen om zich naar eer en geweten te kwijten van hun cijfertaak zodat er in jaargang ’13-’14 opnieuw een beste speler van G.V.V.V. uit de bus komt rollen. Leuk om te vermelden is wellicht nog wel dat alleen het hoofd van de jury gedurende het seizoen inzicht heeft hoe het klassement zich aan het ontwikkelen is. De andere leden geven cijfers krijgen een verzamelstaat en daarmee is de kous af. Daarom wordt er aan het eind van het seizoen een enquête gehouden waarin de overige zeven juryleden kunnen aangeven wie zij denken dat er met de prijzen aan de haal zijn gegaan op basis van de gegeven cijfers en wat hun eigen verwachting is. De uitslag daarvan was:  

 

Roy Terschegget wordt 13x genoemd en is nummer één

Wouter Bonke wordt 7x genoemd en is nummer twee

Johan Jansen wordt 6x genoemd en is nummer drie

Bart Hulsbos wordt 5x genoemd en is nummer vier

Taoufik Adnane wordt 4x genoemd en is nummer vijf

Wilco den Hartog wordt 3x genoemd en is nummer zeven

Tom Oostinjen wordt 2x genoemd en is nummer zes

Dennis van Meegdenburg wordt 2x genoemd en is negende

 

Daarmee is dus duidelijk dat de jury bijna eensgezind was over de te verdelen plaatsen, want in dit rijtje ontbreekt alleen Simon Brouwer die achtste werd en wisselden Wilco en Tom stuivertje in de definitieve lijst.

 

Maar goed we weten ook dat voetbal geen jurysport is, maar om zo’n lijst samen te stellen is het geven cijfers wel een noodzakelijk kwaad en zal een oordeel vellen over de geleverde prestaties op het veld altijd een subjectieve component bevatten. Maar als zoveel mogelijk ‘deskundigen’ hieraan meedoen wordt die component steeds kleiner. Daarom kunnen we ons voorstellen dat u als lezer het niet geheel, een beetje of totaal oneens bent met de uitkomst van deze ‘ranglijst’. Mocht dat zo zijn, maar ook als u zich prima kunt vinden in de plaatsbepaling, dan nodigen wij als webredactie u uit om volgend seizoen deel uit te gaan maken van het vaste juryleden panel, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd en zoals gezegd met meer leden wordt de weging het zuiverst.

Met een mailtje aan webredactie@gvvv.nl kunt u zich aanmelden, dit graag met naam en telefoonnummer, dan zullen wij u inwijden in de kunst van het jureren en hebt u wellicht volgend seizoen invloed op de ranglijst van het beste spelers klassement van G.V.V.V. 1.

 

 

Erik Assink 

Na deze prijsuitreiking sloot Loek Budding het officiële gedeelte van de avond af en wenste de selectie en staf een heel prettig verblijf op Mallorca waar ze binnenkort naar toe vliegen om het mooie seizoen 2012-2013 definitief geheel af te sluiten. Volgens captain Simon Brouwer zou dat helemaal goed komen, want er was daar heel veel cultuur te snuiven!!!

En tenslotte kreeg leidsman Erik Assink nog de microfoon om in het kort op zijn eigen en humoristische wijze het afgelopen seizoen te evalueren, waarna onder het genot van een hapje en een drankje de afscheidsavond informeel werd afgesloten en er zoals gebruikelijk weer veel belangstelling was door de ‘lijdende voorwerpen’ voor de inzage in de eindlijst.

 

Deze cijferbrij en nog wat meer gegevens kunt u zelf ook in onderstaande tabel op uw gemak nog even bekijken door op het desbetreffende pdf-icoontje te klikken.

 

 

OMSCHRIJVING

 
Alle cijfers van het beste spelers klassement 2012-2013
Doelpuntenmakers seizoen 2012-2013
Alle gele en rode kaarten van seizoen 2012-2013
Alle voorgaande winnaars van het beste spelers klassement

 

Met vriendelijke groet namens alle jury- en webredactieleden en tevens wensen wij u een zeer plezierige voetballoze periode en vakantie toe.