Titel G.V.V.V. raakt uit zicht

25 februari 2013
Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks) 25 februari 2013

G.V.V.V. heeft na de 1-2 tegen Katwijk de kans op aansluiting bij de koploper verspeeld.


VEENENDAAL – Het hele Blauwe kamp stond er beduusd en be­dremmeld bij, met de ogen vol on­geloof. Want toen de jonge en uit­stekend leidende scheidsrechter Oostrom voor de laatste keer floot in het duel tussen G.V.V.V. en Katwijk, de nummers twee en één in de zaterdagtopklasse, stond er echt 1-2 op het scorebord. En dat druiste tegen alle voetbal­gerechtigdheid in.

„Op basis van de doelpunten heeft Katwijk terecht gewonnen”, reageerde G.V.V.V.-trainer Erik As­sink na afloop, „maar niet heus na­tuurlijk”, voegde hij er meteen aan toe. „Wij waren, over de gehe­le wedstrijd genomen, de boven­liggende partij. Creëerden ook veel meer kansen dan Katwijk. Mijn keeper (Johan Jansen, red.) heeft nauwelijks ballen op de goal gehad. Toch krijgen we twee tref­fers tegen. Geen uitgespeelde kan­sen, maar de eerste door een blun­der van onze doelman, de tweede uit een afstandsschot”, analyseer­de Assink met een zuur gezicht.
En hij vervolgde: „De keeper van Katwijk (Atam Koroglu, red.) heeft wel tien onvoorstelbare red­dingen verricht. Hij heeft Katwijk er doorheen gesleept. Er zijn van die dagen dat keepers niet te pas­seren zijn. Tegen ons stak hij in een bloedvorm. Niet voor niets vloog iedereen van Katwijk na af­loop op hem af.” Wat Koroglu zaterdag liet zien, grensde aan het ongelofelijke. Met katachtige reflexen keerde hij in beide helften diverse inzetten van dichtbij. Roy Terschegget, Wilco den Hartog en Simon Brouwer hadden de bal voor het inschie­ten, maar steeds was Koroglu het struikelblok.

 

G.V.V.V.-aanvoerder Simon Brouwer baalt zichtbaar van een gemiste kans. Katwijk-doelman Atam Koroglu (links) bleek zaterdag een enorme sta-in-de-weg tijdens de topper in de zaterdagtopklasse. Foto: Herman Stöver

 

Al in de eerste minuut had Brou­wer de bal voor het intikken, maar G.V.V.V.’s topscorer miste jam­merlijk voor open doel. De aan­voerder staat trouwens al weer elf wedstrijden droog. In de 25ste mi­nuut vond Maurice van der Wilt toch een gaatje naast Koroglu. Op karakteristieke wijze: met de rug naar het doel de bal aannemen, wegdraaien en afdrukken: 1-0.

Op slag van rust ging doelman Jansen van G.V.V.V. in de fout. Hij nam veel te gehaast een uittrap, die door Katwijk werd onder­schept. De dieptepass op de rappe Jeffrey Jongeneelen was op maat en zijn precieze schuiver bracht de 1-1 op het bord. „Achteraf kun je zeggen dat we door de fout van onze keeper de wedstrijd hebben verloren. Er was geen enkele re­den om de uittrap snel te nemen. De achterhoede stond nog niet in de juiste positie en werd daardoor verrast. Ik hoef dat Johan niet ver­der uit te leggen, dat weet hijzelf ook wel”, luidde het keiharde oor­deel van Assink. Jongeneelen was ook de maker van het tweede Katwijkse doel­punt. In de stijl van Arjen Rob­ben kwam de vleugelspits in de 65ste minuut vanaf rechts naar binnen en poeierde de bal vanaf een meter of twintig met links in de rechterbovenhoek: 1-2. „Een fraai doelpunt”, vond ook Assink, „maar geen uitgespeelde kans. De kansen op de gelijkmaker kregen wij later nog wel.”

In de slotfase, waarin G.V.V.V. alles op de aanval gooide, was Van der Wilt dichtbij zijn tweede treffer en zag Dennis van Meegdenburg zijn kopbal gestopt door Koroglu.
Assink: „We zitten nu in de wachtkamer, staan nog wel twee­de, maar hebben intussen acht punten achterstand met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg. Al­les is nog mogelijk, maar duide­lijk is dat Katwijk een flinke voor­sprong heeft genomen.”

G.V.V.V.: Jansen; Hofman (77. Elkaddou­ri), Bonke, Oostinjen, Oost; Den Har­tog, Brouwer, Terschegget; Van Hoof (77. Cusell), Van der Wilt, Van Meeg­denburg.
 

Oostinjen: ‘ Die keeper hield alle ballen tegen’

 

VEENENDAAL – Met een stoïcijns ge­zicht plofte Tom Oostinjen na af­loop in de persruimte van G.V.V.V. neer. Hij had alle reden om niet vrolijk te kijken. Zojuist met 2-1 verloren van Katwijk en de kans op het kampioenschap daarmee verder weg dan ooit.

„De nederlaag is nog volkomen onverdiend ook. We hebben zo­veel kansen op de overwinning gekregen. Alleen de bal wilde er maar niet in. Om gek van te wor­den”, mopperde Oostinjen, die in het centrum van de verdediging van G.V.V.V. de geblesseerde Bart Hulsbos verving.
„We hebben als team zeker niet slecht gespeeld. Ja, het kan altijd beter, maar ik denk dat het pu­bliek ondanks de kou heeft geno­ten van een spannende wedstrijd. Alleen jammer dat we niet aan de goede zijde van de score bleven.
Hadden we wel verdiend, vond ik. Maar die keeper (Atam Koro­glu, red.) hield alle ballen tegen. Het zal niet meevallen Katwijk nog in te halen, maar we gaan ons best doen.”

Oostinjen heeft nog geen besluit genomen over een verlenging van zijn contract. Hij wacht af of er concrete interesse vanuit het be­taalde voetbal komt.
Ook de toekomst van spits Mauri­ce van der Wilt op sportpark Pan­huis is nog onbekend. Meerdere clubs hebben zich bij hem ge­meld, maar hij wil eerst met G.V.V.V. in gesprek over een nieu­we verbintenis.