Tom Oostinjen naar G.A. Eagles

29 mei 2013

Tom Oostinjen zal volgend seizoen niet in ons blauwe tenue te bewonderen zijn op het vertrouwde Sportpark Panhuis. De tallentvolle verdediger vertrekt naar eredivisieclub Go Ahead Eagles uit Deventer. Een overstap die niet onverwacht is gekomen, want Tom was nadrukkelijk in beeld van de promovendus. Enkele maanden geleden speelde hij al een oefenduel met de "Adelaars" waarin hij zeker niet de enige proefspeler was. Ook was Tom gescout door Sunderland uit Engeland. Hij heeft daar een stage afgewerkt onder toeziend oog van onder andere Michiel van der Valk en zijn vader Benno Oostinjen.

 

De afgelopen week meldden verschillende media al met vette koppen dat Tom naar Deventer zou vertrekken, zij liepen echter stuk voor stuk "voor de muziek uit", want op dat moment was nog geen sprak van een overeenkomst tussen alle partijen. Vandaag kwam echter witte rook uit Huize Oostinen en was het vertrek van Tom bij G.V.V.V. een voldongen feit.

 

Door deze overstap zal Oostinjen een kortere zomervakantie genieten dan de spelers van G.V.V.V., want reeds op maandag 24 juni a.s. verwachten Erik ten Hag en Michel Boerebach de selectie op het trainingsveld bij De Adelaarshorst om daar de voorbereiding te starten op het komende seizoen in de vaderlandse eredivisie. Een kleine week later staat vervolgens het eerste oefenduel op het programma welke traditioneel tegen Terwolde zal worden gespeeld. Aanvang op zaterdag 29 juni in Terwolde staat genoteerd op 16.00 uur.

 

Het verdere oefenprogramma van Go Ahead Eagles is gevuld met o.a. wedstrijden tegen AZ en Bayer Leverkusen. Voor de exacte details zijn onze collega's van G.A. Eagles u van dienst op deze pagina: KLIK