Wet van Murphy blijft uit

25 maart 2013

GVVV mist tegen DETO wederom handenvol kansen, maar wordt daarvoor niet bestraft. 


Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks) 25 maart 2013


VEENENDAAL – Het missen van kan­sen achtervolgt GVVV deze com­petitie. Kreeg de equipe van trai­ner Erik Assink daarvoor een week eerder bij SC Genemuiden de rekening gepresenteerd (4-3 verlies), zaterdag tegen DETO had dat ook zomaar kunnen gebeuren. Maar DETO was veel zwakker dan Genemuiden, dus stond er na het laatste fluitsignaal toch 3-0 voor GVVV op het bord.

Dat was een povere afspiegeling van de krachtsverhoudingen en de zege van de Blauwen had veel hoger moeten uitvallen. Assink was zaterdag eigenlijk maar over één ding tevreden. „We hebben wel veel kansen gecreëerd. Dat is ook een verdienste.”

Dat was een waarheid als een koe, maar je koopt er weinig voor als ze niet benut worden. Want tot af­grijzen van het kleumende pu­bliek slaagden de GVVV’ers erin de simpelste ballen naast of in de handen van de uitstekende doel­man Patrick Jansen te schieten. Koen Oost had het met lede ogen aangezien. De verdediger heeft de laatste weken weer een basisplek, omdat eerst Taoufik Adnane ge­blesseerd was en zaterdag Rodny Hofman niet kon spelen.

„Het was inderdaad een opeensta­peling van gemiste kansen. Het kon niet uitblijven dat we een doelpunt zouden maken, daar­voor waren we veel te sterk. Aan de andere kant moet je uitkijken dat je bij een uitval geen doel­punt om de oren krijgt. En DETO kreeg toch ook nog een paar kans­jes”, blikte Oost terug.

Gelukkig voor GVVV trad de wet van Murphy niet in werking en produceerde de thuisploeg na rust de bevrijdende openingstref­fer. Die hadden Simon Brouwer en Dennis van Meegdenburg voor de pauze al voor hun rekening moeten nemen. Brouwer kreeg het voor elkaar vier meter voor een leeg doel de bal over te schie­ten en Van Meegdenburg schoot een strafschop tegen de paal.

„Mega kansen”, beaamde Oost, die vorige week aangaf nog een jaar bij GVVV te blijven. „Ik ben zo goed als klaar met mijn studie en ga in Utrecht werken. Mooi dichtbij en ik heb het ontzettend naar de zin bij GVVV, dus was de keuze niet moeilijk.”

Oost stond aan de basis van de 1-0. Opgestoomd langs de rechter­flank belandde zijn voorzet in de 56ste minuut op het hoofd van Brouwer en op diens tegendraad­se kopbal bleef doelman Jansen het antwoord schuldig. Uit de ve­le kansen die nog volgden, scoor­de GVVV nog twee keer. Op aan­geven van Brouwer maakte Mauri­ce van der Wilt in de 69ste mi­nuut 2-0, drie minuten later be­diende Van der Wilt de opgeko­men Wilco den Hartog op maat voor de 3-0.

„We zijn in de zege blijven gelo­ven. Een gelijkspel of een neder­laag tegen DETO was een afgang geweest. Dat is niet gebeurd”, sprak een opgeluchte Oost.

Zaterdag gaat GVVV op bezoek bij HHC in Hardenberg, dat koplo­per Katwijk met 3-1 versloeg. Daardoor is de achterstand van GVVV op Katwijk geslonken tot vijf punten. Dat opent toch weer perspectieven voor GVVV.

GVVV: Jansen; Oost, Hulsbos (80. Henken), Bonke, Adnane; Den Hartog (80. Van Hoof), Terschegget, Brouwer; Elkaddouri, Van Meegdenburg (80. Van der Valk), Van der Wilt.