Wouter Bonke wil eindelijk de beker

15 mei 2013

VEENENDAAL – Wouter Bonke (28), verdediger van G.V.V.V., komt er rond voor uit. „Ik wil eindelijk de beker winnen, die prijs ontbreekt op mijn palmares. Bovendien, drie keer is scheepsrecht.”
 

Twee keer stond Bonke met Be Quick ’28 uit Groningen in de fina­le van de districtsbeker Noord. Beide keren verloor hij. Daarmee is zijn honger naar de winst van G.V.V.V. vanavond in de finale van West 1 op Argon verklaard. „Ik doe er vanavond alles aan om te winnen”, klinkt het strijdvaardig.
 

Bonke kijkt terug op een succes­vol jaar in de topklasse. „We heb­ben lang meegedaan voor de titel. Diverse malen bovenaan gestaan. Uiteindelijk moesten we afhaken. Katwijk is de terechte kampioen.” Door het behalen van de periode­titel mag G.V.V.V. in augustus de eerste ronde van de ‘grote’ beker overslaan. Vanavond kan de club in Spakenburg het seizoen extra glans geven. Winst maakt Bonke met zijn teamgenoten 1500 euro rijker. Voor de landelijke amateur­beker is G.V.V.V. daarna voor de kwartfinale vrijgeloot en ontmoet in de halve finale de winnaar van Zuid 2 (Deurne of Volkel) tegen Noord (Harkemase Boys of SC Ge­nemuiden).
 

De KNVB schenkt 9000 euro aan de winnaar en 5000 euro aan de verliezende finalist.

 

Auteur: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Voorbeschouwing SV Argon - G.V.V.V. (bekerfinale)