Zwak G.V.V.V. niet opgewassen tegen Genemuiden

18 maart 2013

Bron: De Gelderlander (door Eit Hendriks)

 

GENEMUIDEN – Het duel tussen de twee topklassers G.V.V.V. en SC Ge­nemuiden kende zaterdag een knotsgek einde. De Veenendalers zagen hun 2-3 voorsprong in de 89ste en 93ste minuut in rook op­gaan en verloren met 4-3.

 
„Deze nederlaag hebben we volle­dig aan onszelf te danken”, waren na afloop de kritische woorden van aanvoerder Simon Brouwer. „In het eerste half uur waren we oppermachtig, alleen vergaten we de voorsprong uit te bouwen.”
De snelle voorsprong stond na vijf minuten op het bord. In de derde minuut behield Dennis van Meegdenburg het overzicht en legde de bal af op Karim Elkad­douri: 0-1. Twee minuten later werkte Erik Rotman de bal in ei­gen doel, na een voorzet van ver­dediger Koen Oost: 0-2.
 
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Blauwen, de ploeg van Brouwer heerste maar zowel hij als Van Meegdenburg en Rodny Hofman konden het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. De aansluitingstreffer viel na 22 minuten door Martijn Jansen en G.V.V.V. moest voor rust ook nog de gelijkmaker incasseren. In de 32ste minuut pegelde Rotman een vrije trap binnen: 2-2.
„De gelijkmaker was een mentale dreun. Bovendien moest ik na dat doelpunt geblesseerd naar de kant. Een tegenstander en ik bots­ten met de knieën tegen elkaar. Ik kon daarna niet verder”, sipte de captain, die vervangen werd door Daan van der Valk.
 
Toch kwam G.V.V.V. na rust op­nieuw op voorsprong. Uit een scrimmage voor het doel van Ge­nemuiden kwam de bal via Van Meegdenburg bij Maurice van der Wilt, waarna de spits, die volgend seizoen naar Spakenburg vertrekt, trefzeker was: 2-3.
Maar het camoufleerde de daden­drang van Genemuiden, dat alles in de strijd gooide voor een beter resultaat. G.V.V.V. moest steeds ver­der achteruit en kon met hangen en wurgen tot vlak voor tijd de ge­lijkmaker voorkomen.
 
Weer stond een spelhervatting aan de basis van het doelpunt van Genemuiden. Uit een niet goed weggewerkte corner schoot Rot­man zijn derde doelpunt binnen: 3-3. In de 94ste minuut kopte An­ne van der Kolk (ex-Bennekom) de bal in het G.V.V.V.-doel: 4-3.
„Met acht punten achterstand op Katwijk kunnen we het kam­pioenschap wel op onze buik schrijven”, meende Brouwer. 
 
G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Oos­tinjen, Oost; Den Hartog, Terscheg­get, Brouwer (34. Van der Valk, 91. Henken); Elkaddouri (78. Hulsbos), Van Meegdenburg, Van der Wilt.