‘In heel Europa is er niemand zoals hij‘

19 april 2014

Een betaalde prof kijkt hem met een jaloerse blik aan. Een F-pupil wil net zoals hij worden. En een supporter die van je geniet. De ogen zijn vandaag op jou gericht. Niet omdat je weer hebt gescoord, niet omdat je weer een belangrijke assist hebt gegeven, niet omdat je de strijd om de bal opnieuw hebt gewonnen. Nee, Dennis, je bent vandaag 40 jaar geworden.

 

Slim, sluw en een doelpuntenmachine. Drie losse kreten die door alle kenners en supporters worden genoemd als zij jou moeten beschrijven. En Dennis, ze hebben groots gelijk. 195 keer stond je al aan het grote blauwe front. 195 keer zette je alle krachten in voor de drie punten. Strijd, passie en genieten. Genieten van al die 1100 supporters langs de lijnen op Panhuis, genieten van al die Blauwen die meegaan naar de uithoeken van het land. En dat al bijna zes jaar lang.

 

Jij doet het onmogelijke op het veld. ,,40 jaar oud als semi-prof? Niet te geloven!”, zullen de meesten zeggen. En nee, je bent nog lang niet afgeschreven. Je bent op weg naar het beste seizoen in je G.V.V.V.-periode. Je hebt er nu al 19 in liggen, en dat uit maar 30 wedstrijden. Om de 105 minuten horen we op Panhuis het nummer M'n Opa van Leen Jongewaard en Hetty Blok. Voor een smaakmaker koop je een kaartje, voor jou wordt er betaald Dennis.

 

En dan nog je droom. Nadat je drie jaar geleden in de KNVB-beker je kunsten hebt vertoond en iedereen wist wie jij was, wil je nu met G.V.V.V. met die schaal in handen staan op 10 mei of eerder. Het ultieme afscheidscadeau. Het zou de bekroning zijn op jouw carrière. Met al het kampioenschap in de Hoofdklasse B op zak kan er een tweede prijs worden gepakt. Stoppen op je hoogtepunt is een mooi gezegde. ‘In heel Europa is er niemand zoals hij‘

 

Foto’s: Dick Gijsbertsen

Samenstelling: Jeroen van Barneveld