‘Opa’ vindt voetbal nog altijd zo leuk

26 oktober 2013

Dennis van Meegdenburg wilde na dit voetbaljaar stoppen. Maar de twijfels slaan toe bij de routinier.

 

VEENENDAAL – Noem de naam Van Meegdenburg en bij kenners van het amateurvoetbal gaan meteen de belletjes rinkelen. De reacties, die volgen bevatten meestal ter­men als ‘sluwe vos’ of ‘levensge­vaarlijke spits’. Dat is ook geen wonder want Dennis van Meegdenburg (39), met de koosnaam ‘opa’, voetbalt al meer dan twin­tig jaar op het hoogste amateurni­veau in Nederland en scoorde bij elkaar zo’n slordige driehonderd doelpunten in competitie- en be­kerwedstrijden.


Die bijnaam lijkt de geroutineer­de aanvaller overigens niet in het minst te deren. ‘Opa’ Van Meeg­denburg is trots dat hij op zijn res­pectabele leeftijd nog van zoveel waarde is voor topklasser G.V.V.V. Mogelijk stelt hij zijn geplande afscheidstournee zelfs nog een jaar­tje uit.


-Je had aangekondigd dat dit je laatste seizoen in het eerste van G.V.V.V. zou zijn. Nu laat je door­schemeren dat je er misschien toch nog een jaar aan vast wilt knopen. Hoe zit dat?
„Weet je, het gaat nog zo lekker en als dat gevoel zo blijft, dan weet ik het nog niet. Natuurlijk heb ik aan het begin van de com­petitie gezegd dat dit mijn laatste seizoen zou zijn, ik ben immers de jongste niet meer.”
„Maar in de speelminuten, die ik tot nu gekregen heb, merkte ik dat ik het niveau van de topklasse nog gemakkelijk aan kan. En mijn medespelers praten steeds op me in om er nog een jaar aan vast te plakken. Bovendien heb ik al weer vijf keer gescoord en ben dus nog steeds van waarde voor het team. Vandaar de twijfels. Een definitieve beslissing neem ik daarom later.”

-Je hebt in ieder geval een in­drukwekkende carrière achter de rug. Eerst bij Bennekom, later bij G.V.V.V. Een imposant aantal wedstrijden, waarin je heel veel scoorde. Zeggen de cijfers je iets?
„Nou, ik houd ze niet allemaal bij. Maar er wordt nogal eens over ge­schreven, dus blijft er toch wel iets hangen. Bij Bennekom scoor­de ik in zestien seizoenen in de competitie en voor de beker to­taal 170 doelpunten, dat weet ik nog wel. En een paar jaar geleden kwam ik via een strafschop voor G.V.V.V. bij LRC opgeteld op 200 competitiedoelpunten. Toen dacht ik dat ik de 250 nooit zou halen. Misschien lukt dat nog wel, als ik toch een jaar doorga, ha­ha.”

-Stel dat G.V.V.V. kampioen wordt, dan is dat toch een mooi moment om er mee te stoppen?
„Het zou natuurlijk schitterend zijn. Ik zou het graag willen mee­maken. En onmogelijk is het niet. We hebben een prima stel voet­ballers en kunnen van iedereen winnen als we allemaal honderd procent zijn en het elftal com­pleet is. Maar we kunnen ook van iedereen verliezen als we een min­dere dag hebben. Dat is ook wel gebleken.”
„Trouwens de onderlinge verschil­len zijn klein, hoor. Tussen num­mer één en nummer tien is het verschil maar vier punten. Wat ons misschien parten kan gaan spelen, is de toch wel smalle selec­tie. Gelukkig zijn Martin (Van Eck, red.) en Michiel (Van der Valk) weer terug. Dat scheelt. Maar of ik bij een kampioenschap zal stoppen? Ik weet het echt niet.”

-Ga je na je voetbalcarrière nog iets doen in het voetbal, of heb je andere hobby’s?
„Nee, andere hobby’s heb ik niet. Ik heb me altijd op voetbal gecon­centreerd. Ik denk dat ik eerst een poosje m’n zoons ga volgen. Ze voetballen ook bij G.V.V.V. en mis­schien dat ik daar wat oppik. En omdat niet helemaal in een zwart gat wil vallen, heb ik beloofd dat ik ooit bij het derde elftal van G.V.V.V. ga voetballen. Lekker re­laxed, geen verplichtingen. Dat lijkt me wel wat.”

 

De voetbalcarrière van ‘Dennis the Menace’

 

VEENENDAAL – Als jeugdspeler van Unitas’48 uit Veenendaal vertrekt Dennis van Meegdenburg naar FC Wageningen. Juist wanneer hij bij de profclub de stap naar de senio­ren maakt, gaat deze failliet. „Ik kon ook bij Veenendaalse clubs te­recht, maar eigenlijk hadden die de selecties al rond. Bennekom trok me meer, ook omdat spelers als Bart Broeder en Marcel van Brakel ook van FC Wageningen naar Bennekom gingen.”

Bij Bennekom speelt hij de eerste zes seizoenen als centrale verdedi­ger en scoort daarin nog negen­tien competitiedoelpunten. Ver­volgens verhuist hij in het sei­zoen 1998/99 naar de spits en dat blijkt een doorslaand succes. „Dat seizoen zal ik nooit vergeten, ik scoorde 26 competitiedoelpunten. Zoveel heb ik later niet meer ge­haald.”

Latere hoogtepunten vindt hij het kampioenschap met G.V.V.V. in de hoofdklasse B en de bekersucces­sen tegen Excelsior, Sparta en AZ.

 


Opa’ Dennis van Meegdenburg neemt zijn geplande pensioen in heroverweging. Foto: Tamara Reijers
 

Paspoort Dennis van Meegdenburg
Geboortedatum:
19 april 1974
Woonplaats: Veenendaal
Burgerlijke staat: Gehuwd, drie zoons.
Bij eerste elftal G.V.V.V. sinds: seizoen 2008/2009
Positie: spits
Competitiewedstrijden G.V.V.V.: 145 (inclusief play-offs voor topklasse)
Competitie doelpunten G.V.V.V.: 73
Vorige clubs: Unitas’48, FC Wagenin­gen, Bennekom

 

G.V.V.V. voor het eerst ooit tegen ONS Sneek

 

VEENENDAAL – Topklasser G.V.V.V. stuit vandaag op ONS Sneek. De Friese ploeg is een grote onbeken­de voor de Veenendalers, ze speel­den in het verleden nog nooit te­gen elkaar. G.V.V.V. bivakkeert momenteel op plek vijf van de zaterdagtopklasse, maar heeft slechts één punt voor­sprong op ONS. Het tekent de ge­ringe krachtsverschillen in de hoogste amateurdivisie, waarin koploper Kozakken Boys ook maar een geringe marge van vier punten heeft op ONS, dat op de tiende plek staat.

Op de geblesseerde basisspeler Si­mon Brouwer na, kan G.V.V.V.-trai­ner Erik Assink over een fitte se­lectie beschikken. Het is aanneme­lijk dat Dennis van Meegdenburg weer voor Brouwer speelt. Vorige competitiewedstrijd tegen Capel­le (4-0 overwinning) pakte dat goed uit en schoot Van Meegden­burg meteen twee keer raak.

 

G.V.V.V. - ONS Sneek (14.30 uur, sport­park Panhuis in Veenendaal).

 

G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (knie), Jos Henken (knie).

 

Door: Eit Hendriks