Assink met G.V.V.V. naar oude liefde Ter Leede

7 september 2013

VEENENDAAL – Erik Assink keert deze zaterdag terug op sportpark Roodemolen in Sassenheim, de thuishaven van Ter Leede. Aan club en sportpark heeft de coach van G.V.V.V. goede herinneringen. Want Assink werkte ook twee sei­zoenen met ontzettend veel ple­zier als trainer bij Ter Leede.

Dat de ploeg uit Sassenheim één van de drie promovendi in de top­klasse is, doet Assink deugd. „Ter Leede heb ik als een erg fijne club ervaren, ik heb er een mooie tijd gehad. Maar vandaag zet ik alle sentimenten opzij. We hebben iets recht te zetten ten opzichte van vorige week, toen we thuis te­gen HHC Hardenberg (1-1, red.) geen beste dag hadden.”

Assink herhaalde nog maar een keer, wat hij vorige week na af­loop ook al benadrukte: „In de topklasse moet je elke week hon­derd procent scherp zijn. Ben je dat niet dan kun je tegen elke te­genstander de bietenbrug opgaan. HHC speelde tactisch sterk, hope­lijk krijgen we tegen Ter Leede meer ruimte.”

Dus staat er in Sassenheim een ge­tergd G.V.V.V. op het kunstgrasveld van Ter Leede, daarvan is Assink overtuigd. Hij is blij dat steeds meer clubs in de topklasse over kunstgras beschikken. „Wij zijn er aan gewend en zeker in de win­termaanden kun je er veel ver­zorgder voetbal op spelen dan op natuurgras. Dat wordt in die pe­riode hobbelig.” Martin van Eck en Michiel van der Valk doen vandaag in de der­by tegen DOVO 2 opnieuw wed­strijdritme op in het tweede team van G.V.V.V.
 


Ter Leede - G.V.V.V. (14.30 uur, sport­park Roodemolen in Sassenheim).
G.V.V.V., geblesseerd:
Jos Henken (knie).

 

Door: Eit Hendriks