Assink wordt bij G.V.V.V. op handen gedragen

21 december 2013

VEENENDAAL – Dat Erik Assink donderdag zijn contract bij G.V.V.V. met een jaar verlengde, was eigenlijk een formaliteit. Alle partijen hadden in een eerder ge­sprek al aangegeven dat ze met elkaar verder wilden. Er moesten al­leen nog een paar details worden ingevuld, vertelde de coach.


„Dat is gebeurd en daarom was de zaak snel beklonken. Ik heb het prima naar mijn zin bij G.V.V.V. en kan met iedereen goed door één deur. Omgekeerd is dat ook het ge­val heb ik begrepen, al zal er wel eens een keer een wenkbrauw ge­fronst worden over mijn directe manier van communiceren. Maar goed, zo ben ik nu eenmaal.”

Een belangrijk punt voor Assink was dat niet alleen het bestuur en de sponsorcommissie met hem verder wilden, maar dat de afzon­derlijk geraadpleegde spelers ook niet op hem waren uitgekeken.

„De cohesie tussen technische staf en spelersgroep is nog niet uitgewerkt. We hebben iets moois neergezet. Samen in het verleden successen behaald en G.V.V.V. in Nederland op de kaart gezet. Dat proces willen we conti­nueren. Daar moeten we met z’n allen hard voor blijven werken, ze­ker als het iets minder gaat, zoals de laatste tijd”, zegt Assink.

G.V.V.V. gaat de winterstop in met een ietwat teleurstellende achtste plaats. Maar Assink’s brigade heeft wel al de eerste periodetitel op zak en was dus zelfs even koplo­per van de zaterdagtopklasse. De verschillen met de clubs naar bo­ven en naar beneden zijn klein.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Erik Assink ook volgend seizoen aan het roer