Bij G.V.V.V. gaat resultaat even boven uitvoering

25 januari 2014

VEENENDAAL – G.V.V.V.-trainer Erik Assink heeft er geen telraam voor nodig. De coach van de Veenen­daalse topklasser wil met zijn ploeg zo snel mogelijk veertien punten extra bij elkaar sprokke­len. „Dan waan ik me veilig. Maar zekerheid geeft het nog niet.”

De omstandigheden nopen G.V.V.V. ertoe om de resultaten bo­ven de uitvoering te stellen. De marges in de zaterdagse topklasse zijn miniem, tussen nummer vier Spakenburg en nummer veertien Noordwijk is het verschil slechts zes punten. G.V.V.V. is negende en wil verder afglijden ten koste van alles voorkomen. Als het moet met minder attractief voetbal.

„Vorige week tegen HHC Harden­berg (1-1, red.) hebben we al min­der aanvallend gespeeld. Dat zul­len we in de toekomst misschien vaker doen. Op dit moment geldt alleen het resultaat. We gaan voet­ballen om te winnen”, luidt de conclusie van Assink.

Ter Leede komt vanmiddag naar sportpark Panhuis en de Sassen­heimers bezetten de laatste plaats. Henk Wisman is als trai­ner bij Ter Leede teruggekeerd en boekte zaterdag meteen een 1-0 overwinning op Capelle.

Op eigen veld is Ter Leede een moeilijk te bespelen tegenstan­der, hoewel G.V.V.V. eerder met 2-6 won. Uit behaalden de Sassenhei­mers nog geen enkele overwin­ning. Alleen bij ONS Sneek en Rijnsburgse Boys werd beide ke­ren met 1-1 gelijkgespeeld.

G.V.V.V.-Ter Leede (14.30 uur, sport­park Panhuis in Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
Niels Willemse (achillespees), Mitchel Bottenheft (knie), Jos Henken (knie). Afwezig: Wouter van Hoof.