Den Hartog is met G.V.V.V. aan zege toe

5 oktober 2013

VEENENDAAL – G.V.V.V. is in een cru­ciale fase beland. Kan de Veenen­daalse zaterdagclub blijven mee­doen in de strijd om de bovenste plaatsen van de topklasse of moet de equipe van trainer Erik Assink afhaken.


Daartoe zijn de duels van deze za­terdag (landskampioen Katwijk) en volgende week (koploper Ca­pelle) doorslaggevend. Als het aan Wilco den Hartog ligt, blijft zijn team meedoen in de top van het klassement.
„Dat zal niet eenvoudig zijn, daar­van ben ik me bewust. Maar we zijn echt weer toe aan een paar overwinningen. Van Katwijk en Capelle hebben in de voorgaande jaren wel steeds verloren. Daar moet nu maar een keer verande­ring in komen”, klinkt het strijd­lustig uit de mond van de tech­nisch begaafde middenvelder.

De drang om te winnen leeft bin­nen de groep, vertelt Den Hartog. Drie nederlagen op rij is G.V.V.V. niet meer gewend. Het verlies bin­nen een week van de twee compe­titiewedstrijden tegen Schevenin­gen (4-2) en Spakenburg (1-3) en het bekerduel tegen ADO Den Haag (0-3) moet weggepoetst wor­den met winst op Katwijk.
„Tegen Katwijk hebben we steeds onze beste wedstrijden gespeeld. We stonden wel steeds met lege handen, maar hadden ook goede mogelijkheden om te winnen. Ze hebben wat personele problemen, misschien kunnen we daarvan profiteren”, hoopt Den Hartog.
G.V.V.V. mist Rodny Hofman, die één wedstrijd schorsing kreeg na zijn rode kaart vorige week tegen Spakenburg.

Katwijk-G.V.V.V. (14.30 uur, sport­park De Krom in Katwijk).

G.V.V.V., geblesseerd:
Bart Hulsbos (hand), Jos Henken (knie), Wouter van Hoof (knie), Mitchel Bottenheft (lies).
Geschorst: Rodny Hofman.