Dennis van Meegdenburg, de ‘goeiste’ van …. (vervolg)

2 maart 2014

Atam Koroglu naar de ene hoek, de bal van de voet van Dennis van Meegdenburg naar de andere, nummer 250 is bijna geschiedenis. Foto: Dick Gijsbertsen

 

De G.V.V.V.-periode van Dennis is door uw webredactie in diverse statistische gegevens vastgelegd, maar over zijn Bennekom tijd was ons helaas veel minder bekend. Maar omdat we al enige tijd geleden wisten dat deze mijlpaal er aan zat te komen is ondergetekende met behulp van vader Bert van Meegdenburg, en die op zijn beurt met Marcel Rerink van Bennekom, op zoek gegaan naar zijn ‘getallen’ verleden bij die club. Dit heeft geresulteerd in een tweetal Excelsheets, één met de doelpunten, en de ander met het aantal duels van Dennis. Deze zijn onderaan dit artikel als pdf-files bijgevoegd. Daaruit heb ik getracht een aardige cijfermatige bloemlezing samenstellen die ik u hierbij wil presenteren.

 • Tegen alle huidige topklasse deelnemers heeft Dennis van Meegdenburg ooit wel eens één of meerdere doelpunten gemaakt.
 • Bij Bennekom scoorde hij van de in totaal 169 goals er 94 op sportpark De Eikelhof tegen 75 op vreemde bodem.
 • Bij G.V.V.V. gaat dat veel gelijker op. 40 op het Panhuis en 41 buitenshuis.
 • Van die in totaal 81 goals voor de blauwen kwamen er 19 voort uit strafschoppen. Er werden er twee gemist. Van de Bennekom periode ontbreken daarover gegevens.
 • Hattricks maken mag Dennis niet tot zijn specialiteit rekenen. Bij Bennekom deed hij dat 6x, bij G.V.V.V. 1x
 • Duo goals daarentegen kwamen een stuk vaker voor. 32x in 362 wedstrijden voor Bennekom en 11x in 151 duels voor G.V.V.V.
 • Totaal speelde Dennis dus tot nu toe 362+151=513 competitie duels.
 • Tellen we daar de 37 beker- en nacompetitie wedstrijden voor G.V.V.V. bij op, dan komt die teller op 550 te staan. Helaas ontbreken die gegevens uit Dennis zijn Bennekom periode, maar die zullen ongetwijfeld de 50 stuks ruimschoots overschrijden, en daarmee mag de conclusie luiden dat de naam Dennis van Meegdenburg meer dan 600x op een wedstrijdformulier is verschenen.
 • De hoogste seizoensproductie bereikte hij in ’98-’99 toen zijn scoresheet aan het einde van de rit op 26 treffers stond. Bij G.V.V.V. is dat het debuutseizoen in de topklasse ’11-’12. Van Meegdenburg was toen 18x trefzeker.
 • Een ander opvallend punt is dat het spreekwoord, ‘hoe ouder, hoe wijzer’, ook voor hem opgeld doet. Bij Bennekom kreeg hij 6x direct rood en 1x tweemaal geel, in Veenendaal was dat slechts 1x rood.
 • Bovenstaande kan nog eens extra worden geaccentueerd als we kijken naar het aantal gele kartonnetjes. 45 in 362 ontmoetingen geeft een percentage van 12,4% bij Bennekom. Bij G.V.V.V. is dat teruggelopen naar 5,3% (8 waarschuwingen in 151 wedstrijden)
 • Tenslotte moeten we nog vermelden dat Dennis van Meegdenburg niet alleen een topschutter pur sang is, maar ook oog heeft voor medespelers. Want bij G.V.V.V. heeft hij tot nu toe 29 competitie assists op zijn naam staan.

 

Als laatste heb ik een top tien lijstje gemaakt welke tegenstanders Dennis van Meegdenburg het meeste moeten vrezen vanwege zijn doeltreffendheid. En het is ook niet verbazingwekkend dat daarin zeven opponenten voorkomen waarmee hij de meeste voetbalrobbertjes heeft uitgevochten.

 

Pos.

Tegenstander

Aantal duels

Aantal goals

Gemiddelde

1.

Geinoord

7

8

1,14*

2.

SDC Putten

8

8

1,00

3.

Kloetinge

13

12

0,92

4.

Kozakken Boys

20

15

0,75

5.

Heerjansdam

14

10

0,71

6.

Spakenburg

28

15

0,54

7.

Hoek

21

10

0,48

8.

Sparta Nijkerk

21

9

0,42

9.

G.V.V.V.

23

8

0,35**

10.

DOVO

27

9

0,33

                         

* = Tegen Geinoord scoorde Dennis in vier duels iedere keer tweemaal voor Bennekom. In zijn G.V.V.V. periode was Geinoord eenmaal tegenstander in de districtsbeker en toen scoorde hij…? Inderdaad ook twee goals.

** =  Tegen zijn huidige club maakte Dennis ook driemaal een duo productie.

 

Al met al een scoresheet om bijzonder trots op te zijn, al zal Dennis van Meegdenburg gelijk daar aan toe willen voegen dat hij dat mede te danken heeft aan zijn voormalige en huidige teamgenoten en trainers die altijd vertrouwen in hem hadden en hebben.

 

Het enige minpuntje die je zou kunnen hebben is dat Van Meegdenburg die 250 goals niet allemaal maakte op het hoogste zaterdag niveau. Want na het seizoen ’ 09-’10, nadat G.V.V.V. de promotie naar de topklasse misliep, acteerde de topschutter een jaargang één klasse lager waarin hij 17 treffers achter zijn naam zette.

Misschien is dit een mooie motivatie voor de goaltjesdief om er nog een seizoen topklasse aan vast te knopen om echt te kunnen zeggen dat die 250 treffers op het hoogste niveau zijn gemaakt. Of hij moet in de resterende acht competitie wedstrijden die 17 nog binnen schieten, maar dat zal een onmogelijke opgave worden ook voor:  

 

Dennis van Meegdenburg, de ‘goeiste’ G.V.V.V., de ‘goeiste’ van Veenendaal, de ‘goeiste’ van de provincie Utrecht en wellicht wel de ‘goeiste’ van Nederland voor wat betreft het produceren van doelpunten op het hoogste amateurniveau.

 

Bas van Capelleveen.

 

Klik hier of zie onderstaand iframe voor de doelpunten statistiek.

Klik hier of zie onderstaand iframe voor de wedstrijden statistiek.