Dennis van Meegdenburg krijgt afscheidswedstrijd

28 mei 2014

G.V.V.V., businessclub Vallei en Rijn en supportersvereniging De Blauwen organiseren op zaterdag 7 juni een afscheidswedstrijd voor Dennis van Meegdenburg.

 

Oud-eerste elftalspelers van G.V.V.V. en v.v. Bennekom zullen aanwezig zijn voor het laatste duel van Dennis. Rogier Meijer, Dik Peters van Ton, Camiel de Jager en Antonio Aguilar Aguilera hebben onder andere toegezegd te zullen komen op zaterdag 7 juni. De afscheidswedstrijd begint om 17.00 uur en wordt gespeeld op de blauwe zijde van sportpark Panhuis. De toegang is gratis.

 

Carrière

Dennis van Meegdenburg is een waar fenomeen op de amateurvelden. Hij begon bij de jeugd van Unitas ’48 waar FC Wageningen hem in de jeugd oppikte. Vanaf zijn vijftiende tot achttiende levensjaar speelde ‘Opa’ als junior bij de toenmalige profclub. Van Meegdenburg werd destijds getraind door Feyenoord-icoon Willem van Hanegem, maar tot een doorbraak in het profvoetbal heeft het op de Wageningse Berg nooit kunnen komen, want in 1992 ging de plaatselijk FC failliet.

 

Voetbalvereniging Bennekom pikte na het faillissement van FC Wageningen de aanvaller op. Deze samenwerking werd een groot succes. Maar liefst 16 jaar was Van Meegdenburg op sportpark De Eikelhof actief: in de beginjaren als verdediger, later als aanvaller. 362 competitiewedstrijden speelde ‘Mister Bennekom’ in de rood-witte kleuren van Bennekom. Met een totaal aantal doelpunten van 169 was zijn rendement in Bennekom en op 'vreemde bodem' hoog: 0,47 (bijna 1 op 2).
(Helaas hebben we de officiële statistiek van Dennis in z'n Bennekom periode niet geheel compleet kunnen achterhalen, want naast deze 362 competitieduels speelde hij natuurlijk ook nog de nodige bekerwedstrijden. Als we heel voorzichtig uitgaan van gemiddeld drie bekerduels per seizoen, zou dit betekenen dat er nog minstens een kleine 50 officiële wedstrijden voor hem bijkomen in z'n tijd op sportpark De Eikelhof en daarmee zou het totaal aantal officiele duels de 400 ruimschoots overschrijden. Tevens zal Dennis in die duels ook ongetwijfeld zijn 'torinstinct' hebben laten zien, maar het is moeilijk daar een schatting van te maken).

 

Na deze 362 competitiewedstrijden in het shirt van v.v. Bennekom koos Van Meegdenburg voor de overstap naar G.V.V.V. Ook hier groeide ‘Opa’  uit tot een cultheld en was hij vaak doorslaggevend. In de totaal 199 officiële wedstrijden (159 competitie + 40 beker/nacompetitie/beslissings wedstrijden) uitkomend in het blauwe shirt van G.V.V.V. scoorde Van Meegdenburg 107 keer. Een nog hoger rendement dan bij Bennekom: 0,54 (1 op 2). In seizoen 2010/2011 speelde Dennis met G.V.V.V. in de KNVB-beker tegen profclubs als Sparta Rotterdam, Excelsior Rotterdam en AZ Alkmaar. Tegen laatstgenoemde eredivisionist maakte hij een prachtig doelpunt. Het Nederlandse voetbalpubliek leerde het fenomeen toen echt kennen.

 

Dennis van Meegdenburg speelde zijn laatste officiële wedstrijd tegen sv Spakenburg. In deze beslissingswedstrijd om de titel in de Topklasse Zaterdag verloor G.V.V.V. en kwam Van Meegdenburg niet tot scoren: 2-1. Twee weken eerder scoorde ‘Opa’ voor het laatst. In het knotsgekke duel tegen Barendrecht zorgde hij voor de aansluitingstreffer met een geweldig afstandsschot. In totaal speelde Van Meegdenburg (362+159=) 521 competitiewedstrijden in het zaterdag amateurvoetbal, en op één seizoen na, altijd op het hoogste niveau. 

 

De laatste minuut officiële speeltijd van Dennis van Meegdenburg tijdens Spakenburg - G.V.V.V. afgelopen zaterdag in Volendam, waar hij door 'vriend en vijand' met een ovationeel applaus werd uitgezwaaid. Foto: Dick Gijsbertsen.

 

De aanwezigen tijdens de afscheidswedstrijd:

Bas Dreef Rogier Meijer Tom Oostinjen
Marcel van Brakel Henne Oostermeijer Jan van Pommeren
Kees Muller Kees Hensen Angelo Mourelle
Mark Heimgartner Henk van Essen Roderik de Harder
Arno Splinter Armand Mannen Joop Huntelerslag
Rob Hilbers (keeper) Huib Verspui Antonio Aguilar Aguilera
Hein Oelderik Michel van der Sommen Edwin van Rooijen
Ivo den Bieman Dik Peters van Ton Rene van Gameren
Albert van Velzen Gert van Harn Daan van der Valk
Camiel de Jager Patrick Kraak Rudy van Doorn
Marcel van Dijk    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gerelateerd artikel: Uitnodiging 7 juni!