Dennis van Meegdenburg krijgt geweldig afscheid

10 juni 2014
Dennis van Meegdenburg krijgt geweldig afscheid op Panhuis
 
“Ik denk niet dat er veel voetballers zo’n afscheid krijgen aangeboden"Dennis van Meegdenburg 
 
VEENENDAAL – Natuurlijk waren er ontroerende momenten, werd er her en der een traan weggepinkt. Het is gebruikelijk als iemand af­scheid neemt. Maar bij het af­scheidsduel dat Dennis van Meeg­denburg van G.V.V.V. kreeg aange­boden, overheerste de gulle lach. Werden handen geschud en schouderklopjes uitgedeeld. Geen wonder, want de wedstrijd stond ook in het teken van het weerzien van oude makkers, waar­mee Van Meegdenburg in zestien seizoenen bij Bennekom en in zes voetbaljaren bij G.V.V.V. had ge­speeld. Samen nog een keer voet­ballen en daarna onder het genot van een hapje en een drankje her­inneringen ophalen.
 
Van Meegdenburg genoot. Liet blijken dat het de dag van zijn le­ven was. Het begon al met het bin­nenhalen van de voetbalicoon. Voorafgegaan door de harmonie reed hij in de in de clubkleuren gespoten G.V.V.V.-auto het veld op. „Het is ongelofelijk wat ze alle­maal geregeld hadden”, vertelde Van Meegdenburg later. Prachtige cadeaus, een metersgrote poster van de wedstrijdaankondiging en een gouden schoen van de suppor­tersvereniging vielen de spits ten deel. „Ik denk niet dat er veel voet­ballers zo’n afscheid krijgen aan­geboden. Misschien in het prof­voetbal, maar op amateurniveau heb ik nooit zoiets meegemaakt.”
 
De uitslag (5-1) van het potje tus­sen de selectie van G.V.V.V. en oude strijdmakkers, dat de paar honderd toeschouwers kreeg voor­geschoteld, deed er niet zoveel toe. Genieten, luidde het credo. Hoewel G.V.V.V.-trainer Erik As­sink vooraf zei er anders over te denken, toen hem werd gevraagd Van Meegdenburg kort voor te wisselen. „Dat hangt van de stand af. Ik kom om te winnen, anders kunnen we beter direct aan de barbecue gaan”, grapte de coach. Natuurlijk kreeg Van Meegden­burg zijn publiekswissel. Natuur­lijk prikte hij er een goaltje in.
 
Wat hem voor rust in het shirt van Bennekom niet lukte, deed hij in het shirt van G.V.V.V. wel. Si­mon Brouwer bediende ‘Opa’ en de 5-0 was een feit. Dat Henk van Essen nog tegenscoorde, verhoog­de de feestvreugde alleen maar. „Het is fantastisch dat zoveel jon­gens gehoor hebben gegeven aan mijn verzoek om aan de afscheids­wedstrijd mee te doen. Daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor”, meende Van Meegdenburg, die volgend seizoen in het derde elf­tal van G.V.V.V. gaat voetballen. Dat elftal was aanwezig, had eer­der op de dag promotie naar de re­serve tweede klasse afgedwongen. „Speel ik straks toch op niveau”, lachte Van Meegdenburg.
 
Door Eit HendriksFoto: Gert KuiperG.V.V.V. zwaait nog drie selectiespelers uit
 
VEENENDAAL – Door alle festivitei­ten rond het afscheid van top­schutter Dennis van Meegden­burg zou zaterdagmiddag op sportpark Panhuis het vertrek van nog drie spelers bijna zijn onder­gesneeuwd.
 
Maar de organisatie had er toch voor gezorgd dat Michiel van der Valk, Niels Willemse en Koen Oost door de Veenendaalse top­klasser letterlijk en figuurlijk in het zonnetje werden gezet. On­danks het feit dat ze het afgelo­pen seizoen niet tot de basis elf behoorden.
 
Willemse was de laatstte jaren langdurig geblesseerd, Van der Valk kwam terug van een blessu­re en Oost moest het vooral heb­ben van invalbeurten, heeft het trio wel degelijk meegewerkt aan de successen van G.V.V.V. in de voorbije jaren.
 
Doelman Willemse vertrekt na acht jaar en 103 wedstrijden naar eersteklasser Nunspeet, centrale verdediger Van der Valk (zeven seizoenen, 184 wedstrijden) gaat samen met tweelingbroer Daan (in het verleden ook enkele jaren actief voor G.V.V.V.) weer bij het za­terdag naar de eerste klasse gepro­moveerde JSV Nieuwegein voet­ballen. Oost gaat het na drie jaar in dienst van G.V.V.V. (en 72 offi­ciële wedstrijden) op hoofdklasse­niveau bij VVA’71 uit Achterberg proberen.
 
Het vertrekkende trio speelde als sluitstuk van een lang voetbaljaar mee in de wedstrijd tussen oud-Bennekom en G.V.V.V., kreeg een terechte publiekswissel en deelde later, samen met feestvar­ken Van Meegdenburg, mee in de feestvreugde in het clubhuis van de Veenendaalse club.