Derde nederlaag op natuurgras

18 november 2013

FC Lisse brengt G.V.V.V. de derde nederlaag op natuurgras toe

 

LISSE – G.V.V.V. kan deze competi­tie niet op natuurgras uit de voe­ten. Drie keer trad de Veenendaal­se topklasser aan bij een tegen­stander met een echt grasveld en drie keer keerde de ploeg van trai­ner Erik Assink met een pijnlijke nederlaag naar huis terug. Het trio werd zaterdag vol gemaakt bij FC Lisse: 2-1.

Simon Brouwer, de aan de schou­der geblesseerde middenvelder van G.V.V.V., zag in Lisse vanaf de kant dat zijn ploeg niet in goeden doen stak. „Vanaf het begin was het slap. Niet van één persoon, maar van het gehele team. Dan weet je dat het een moeilijke mid­dag wordt. Lisse zat feller op de bal, daardoor werden we regelma­tig afgetroefd. Op de één of ande­re wijze konden we de knop niet omdraaien, wilde de wedstrijd niet in ons voordeel kantelen.”

Of het veld daarbij een cruciale rol speelde, wilde Brouwer niet bevestigen. „Een hobbelige gras­mat is niet in ons voordeel. En het veld in Lisse was slecht. Wij moeten het van combinatievoet­bal hebben. Niet voor niets heb­ben we drie keer op natuurgras verloren. Maar op het veld alleen kun je het verlies niet gooien.”

G.V.V.V. kwam op een knullige ma­nier op achterstand. Na een half uur leed Wilco den Hartog balver­lies op het middenveld. De aan­voerder spurtte terug, maar door een communicatiestoornis tussen hem en doelman Johan Jansen kreeg Koen Fokkema de gelegen­heid Lisse op voorsprong te zet­ten: 1-0. Op twee kopballen na zette G.V.V.V. daar voor rust niet veel te­genover. Martin van Eck kopte op de lat, Roy Terschegget zag zijn in­zet door doelman Mark de Vries gekeerd. Pal na rust kreeg G.V.V.V. de tweede klap te verwerken. Ro­naldo Jongebloet scoorde 2-0 voor FC Lisse, maar volgens iedereen bij G.V.V.V., was een handsbal en een overtreding aan het doelpunt voorafgegaan. Scheidsrechter Van Dongen wilde er niets van weten en keurde het doelpunt goed.

„De scheidsrechter was erg onge­lukkig in zijn beslissingen. Maar we moeten de hand ook in eigen boezem steken”, vond Brouwer. „Als het tegenzit, willen we dat verbaal nog wel eens afreageren. Begrijpelijk, maar het levert ook bijna altijd kaarten op.”

Die kwamen er ook. Van Dongen trok liefst acht gele kaarten. Vijf voor G.V.V.V. en drie voor Lisse. Bo­vendien werd Jan Diepeveen, de assistent-trainer van G.V.V.V., met een rode kaart weggestuurd.

In het tweede bedrijf kreeg G.V.V.V. twee strafschoppen van Van Dongen. De eerste miste Joey Snijders, de tweede werd benut door Dennis van Meegdenburg (2-1), maar kwam te laat om het tij nog te keren.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Van der Valk (77. Hulsbos), Adnane (71. Oost); Den Hartog, Van Meegden­burg, Terschegget; Van Eck (60. Bot­tenheft), Van der Eerden, Snijders.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. verliest van stug FC Lisse