Eerste training seizoen ‘13–‘14 begint warm

24 juli 2013

Velen hadden op dit moment gewacht. De eerste training van de selectie van G.V.V.V. 1 in het seizoen ‘13–’14 en dus de start van een spiksplinter nieuw seizoen. Niet alleen het weer was warm, het onthaal van de Assink-brigade ook.

De supportersvereniging ‘De Blauwen’ had namelijk niet stilgezeten. De start van het seizoen moest spectaculair zijn. De blauwe aanhang was met zo’n 100 man aanwezig om de selectie welkom te heten. De speaker liet zich horen, nog 2 minuten, nog 1 minuut en dan is het zover, de selectie verlaat de kleedkamer om onder de gebruikelijke muziek het veld te betreden. De slingers vliegen door de lucht, onder het scorebord vormt zich een blauw gordijn van rook. De spelers genieten zichtbaar van het spektakel en de enthousiaste fans.

 

Met een bijna voltallige selectie startte de training. Niet aanwezig van de spelers; Dennis van Meegdenburg en Sherwin Grot. Bij de staf ontbraken nog assistent trainer Jan Diepeveen, keeperstrainer Wouter van Voorthuizen en verzorger Theo Lepelblad. Voor de laatste was good-old Arend Buitenhuis aanwezig.

 

Freek Wittenrood als assistent-trainer geeft het voorbeeld. Het mooie blauw staat hem
trouwens ook zeker niet lelijk.

 

Na een lange afwezigheid, door blessures waren Michiel van der Valk, Martin van Eck, Niels Willemse en Mitchel Bottenheft  ook weer van de partij.

Voorafgaand aan de training waren Erik Assink en Freek Wittenrood, normaal analist, maar nu als assistent, door de afwezigheid van Jan Diepenveen, druk bezig met de voorbereidingen. Veel pionnen werden geplaatst. Erik legde Freek in woord en gebaar uit wat de bedoeling was van de setting.

 

Dankzij de bomen tegenover de kantine kon de training in de schaduw worden afgewerkt. Oefeningen met de bal afgewisseld door rek en strek oefeningen met als afsluiting een partijtje. Tijdens het partijtje ging het fout met Niels Willemse. Met een kuit blessure en ondersteund door Arend Buitenhuis moest Niels het veld eerder verlaten.

 

Om een indruk te krijgen van de voorbereiding, opkomst en training kunt u een bezoek brengen aan de site van onze ‘hoffotograaf’. Hij was aanwezig om de eerste training op de gevoelige plaat vast te leggen. KLIK HIER