Eindelijk winst voor G.V.V.V.

9 december 2013

Veenendaalse topklasser maakt door 3-1 zege tegen Barendrecht einde aan negatieve reeks in de topklasse.

 

VEENENDAAL – G.V.V.V. weet weer wat winnen is. Na vier nederla­gen op rij kwam de 3-1 winst op Barendrecht als een verlossing. Het vertrouwen van het team van trainer Erik Assink was tot het nulpunt gedaald, maar kreeg zater­dag een enorme boost.

„Deze overwinning is een enor­me opsteker, die hadden we hard nodig”, sprak een dolgelukkige As­sink na afloop. „Ik moet er niet aan denken als we nog een keer hadden verloren. Maar we hebben gewonnen en alleen dat telt.”

Gelukkig voor Assink was Sher­win Grot weer fit genoeg om in de spits te spelen en kon Dennis van Meegdenburg een linie zak­ken. Wel werd Roy Terschegget op het middenveld gemist. De sterkmaker van G.V.V.V. was ge­schorst na de rode kaart van een week eerder tegen Rijnsburgse Boys.

„Het middenveld van ons kwam er niet uit. We durfden niet door te dekken. Barendrecht had er steeds een mannetje meer en wij konden de oplossing daarvoor niet bedenken. De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar op ba­sis van de hele wedstrijd vind ik dat wij de meeste aanspraak op de winst maakten. Dus is de uit­slag terecht.” Toch kreeg G.V.V.V. ook voor rust de beste kansen. Daarvan werd er maar één benut. Uit de eerste reë­le kans voor G.V.V.V., overigens pas na 23 minuten, scoorde Martin van Eck op aangeven van Van Meegdenburg: 1-0.

Tien minuten later was het al weer gelijk door Mitchel Gastel. Uit een prachtig opgezette één­twee met Daniel Esajas liet de Ba­rendrechtse middenvelder doel­man Johan Jansen kansloos: 1-1.

Daarna verzuimde G.V.V.V. een aan­tal goede mogelijkheden te verzil­veren. Op het oog leek iedereen zich te verzoenen met een gelijk­spel, maar G.V.V.V. zette een kwar­tier voor tijd nog een keer aan.

Grot stuitte uit een goede aanval van de thuisploeg nog op keeper Zegers, maar in de 84ste minuut was het wel raak. De strakke hoek­schop van Van Eck werd door Van Meegdenburg verlengd en via het been van een Barendrechter ver­dween de bal tegen het net: 2-1.

Daarmee viel een loden last van G.V.V.V. af. Dat Taoufik Adnane in de laatste minuut de definitieve nekslag uitdeelde, verhoogde het feestje van de Blauwen, die zater­dag ook nog probeerden de leuk­ste amateurclub van Nederland te worden, alleen maar: 3-1.

Zaterdag is Noordwijk op Panhuis de laatste tegenstander voor de winterstop. Bij winst kan G.V.V.V. met stip stijgen. Nummer drie Ex­celsior Maassluis staat op slechts drie punten.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog, Van Meeg­denburg, Oost; Van Eck, Grot (83. Brouwer), Snijders.

 

Verdediger Bart Hulsbos probeert voor G.V.V.V. uit een lastige situatie voor het Barendrechtse doel nog iets tastbaars te creëren. Foto: Herman Stöver

 

Grot kan leven met rol bij G.V.V.V.

 

VEENENDAAL – Hij oogt cool, stelt zich bescheiden op. Maar Sher­win Grot weet precies wat hij wil en vooral wat hij kan. De speler van topklasser G.V.V.V. kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle, waar hij een jaar nutte­loos rondliep, omdat de transfer­papieren niet op tijd werden ingediend.

G.V.V.V. hoopte in Grot een aanval­ler voor de rechterflank in huis te halen. Maar op die positie kwam de Arnhemmer niet tot zijn recht. Totdat trainer Erik Assink, door het falen van de nieuw aangetrok­ken spits Rik van der Eerden, Grot als diepe spits opstelde.

„Ik speel waar de trainer me op­stelt”, vertelde Grot zaterdag na af­loop van de 3-1 winst op Barendrecht. „Als ik in de spits nuttig voor het elftal kan zijn, vind ik het prima. Maar ik kan op ‘tien’ ook goed uit de voeten, dat heb ik in het verleden bewezen.”

Hoewel hij zaterdag tot de betere spelers van G.V.V.V. behoorde, was hijzelf over zijn spel, zeker in de eerste helft, niet bijster tevreden. „Ik weet dat ik beter kan. Ik ben een paar weken geblesseerd geweest, nog niet honderd pro­cent fit en daarom niet scherp ge­noeg. Ik had graag een goaltje meegepikt.”

Door zijn snelheid trekt Grot de verdediging van de tegenstander uit elkaar, waardoor anderen de gelegenheid krijgen om in te schuiven. Door Grots blessure werkte dat strijdplan de voorbije weken niet en kreeg G.V.V.V. vier nederlagen te slikken. Met de ren­tree van Simon Brouwer, die Grot in de 83ste minuut verving, heeft Assink nog een andere sterkma­ker terug. Dat geeft G.V.V.V. moed voor een goed resultaat zaterdag tegen Noordwijk.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Hele belangrijke overwinning voor G.V.V.V.