Erik Assink ook volgend seizoen aan het roer

19 december 2013

Hedenavond zijn de laatste plooien, voor zover deze al aanwezig waren, gladgestreken en is G.V.V.V. met haar hoofdtrainer Erik Assink een nieuwe eenjarige verbintenis aangegaan.

Na informatieve gesprekken met de A-selectie spelers en de overige stafleden bestond er geen enkele twijfel meer binnen de afdeling voetbal technische zaken van onze vereniging om Erik Assink een nieuw contract aan te bieden.

De coach zelf zag ook geen enkele belemmering om op dit voorstel tot contractverlenging in te gaan. Beide partijen hebben veel vertrouwen in elkaar om de ingeslagen weg voort te zetten, en werden het dus snel eens.

In het komende seizoen 2014 -2015 gaat Erik Assink daarmee zijn 5de jaar in als leidsman van het vlaggenschip van onze vereniging.

 

Toen de Almeerse coach in augustus 2010 debuteerde had G.V.V.V. in het seizoen daarvoor net de slag gemist om toe te treden tot de nieuw gevormde topklasse. Die omissie werd door hem en zijn team direct rechtgezet, want via een overtuigend kampioenschap in de hoofdklasse B werd alsnog de eliteklasse bereikt.

Daarin verraste  nieuwkomer G.V.V.V. zichzelf, maar ook de buitenwacht. Want op de fraaie 5de plek, die na 30 wedstrijden werd behaald, hadden weinigen vooraf hun geld durven zetten. Laat staan, dat iemand had durven voorspellen dat G.V.V.V. de kwartfinale van de KNVB-beker zou halen en daarin meer dan eervol zou worden uitgeschakeld door AZ.

Hoewel de zegswijze ‘noblesse oblige’ zeker geen loze kreet is, moest G.V.V.V. dat vorig seizoen maar waar zien te maken, zeker als je weet dat een tweede jaargang op een hoger niveau meestal moeilijker is dan dat als debutant. Want iedere concurrent kent dan ondertussen je zwakke en sterke kanten en kan daar op inspelen.

Gelukkig hield G.V.V.V. die zegswijze hoog, want tot bijna op het einde van de competitie streden ze mee om de topklassetitel, die uiteindelijk een prooi werd voor Katwijk. De Assink-pupillen eindigden op een uitstekende 3de plek en verbeterden zich dus met twee posities, kortom een mooie progressie.

Of die progressie zich dit seizoen gaat voortzetten blijft voorlopig koffiedik kijken. Met een 8ste plek na 16 duels kan het nog alle kanten op. De afstand naar de kop is zeker niet onoverbrugbaar, maar anderzijds zal G.V.V.V. op haar tellen moeten gaan passen om niet door de ondergrens heen te gaan zakken en daardoor in de gevarenzone te geraken.

Maar goed, de leiding en hoogstwaarschijnlijk ook alle supporters hebben er vertrouwen in dat dit in 2014 goed zal komen. En ook Erik Assink ziet zeker nog perspectief om de prestaties naar een hoger plan te tillen, want anders had hij vast zijn handtekening niet gezet onder dit nieuwe contract.

 

Wij feliciteren Erik Assink en onszelf met de continuering van de samenwerking en hopen op herhaling van de sportieve successen.

 

Loek Budding, voetbal technische zaken.

 

Gerelateerd artikel: Assink wordt bij G.V.V.V. op handen gedragen