FC Lisse een gedegen opponent voor G.V.V.V.

16 november 2013

VEENENDAAL – Op de zaterdagtop­klasse valt dit voetbaljaar geen peil te trekken. Iedere speelronde levert verrassende uitslagen op, krachtsverschillen zijn er nauwe­lijks en bovenin is het wekelijks stuivertje wisselen.

G.V.V.V. reist vandaag af naar Lisse, waar het de plaatselijke FC treft. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het voor­deel van G.V.V.V. De Veenendaalse topklasser zakte na de nederlaag (0-2) van vorige week tegen Ko­zakken Boys naar de derde plek, FC Lisse speelde met 1-1 gelijk bij Capelle en bezet de vijfde positie.

Lisse is thuis moeilijk te verslaan en beschikt, samen met Capelle, over de minst gepasseerde achter­hoede. Slechts negen treffers in­casseerde de ploeg van trainer Mischa Salden tot nu toe, G.V.V.V. al zestien. Daar staat tegenover dat het scoren Lisse moeilijk af gaat. De tien doelpunten van de Lissenaren steken schril af tegen de 29 van G.V.V.V..

Sherwin Grot viel tegen Kozak­ken Boys uit met een hamstring­blessure en is enkele weken uitge­schakeld. Daarmee is trainer Erik Assink een voor hem belangrijke pion in de spits kwijt en moet hij puzzelen in welke opstelling zijn elftal tegen Lisse zal aantreden.

Vermoedelijk neemt Rik van der Eerden de plaats van Grot in, en blijft Dennis van Meegdenburg op tien staan. „Maar dat beslis ik op het laatste moment”, vertelde Assink.

FC Lisse-G.V.V.V. (14.30 uur, sport­park Ter Specke, Lisse).

G.V.V.V., geblesseerd:
Simon Brouwer (schouder), Jos Henken (knie), Sherwin Grot (ham­string).

 

Door: Eit Hendriks