Gemiste kansen nekken G.V.V.V.

22 april 2014

Veenendalers verliezen van IJsselmeervogels (2-1) en zien concurrenten naast zich komen.


SPAKENBURG – De ontknoping in de topklasse wordt met de week spannender. Door de uitslagen van afgelopen zaterdag maken, met twee wedstrijden voor de boeg, vijf ploegen nog aanspraak op de titel.
Eén daarvan is G.V.V.V., dat zater­dag op bezoek ging bij IJsselmeer­vogels en op de Westmaat een ge­voelige 2-1 nederlaag moest slik­ken. Desondanks bleef G.V.V.V. kop­loper, maar kreeg het wel HHC Hardenberg en Spakenburg naast zich. Door de winst is IJsselmeer­vogels de leiders tot op een punt genaderd, Rijnsburgse Boys heeft nog een punt minder. Het spel van Kozakken Boys lijkt uitge­speeld.

„We doen nog steeds mee”, luid­de de optimistische opmerking na afloop van trainer Erik Assink van G.V.V.V. De coach poogde daar­mee een positieve draai te geven aan de zure en ook onverdiende nederlaag van zijn manschappen.
Assink vond dat zijn ploeg, met name op basis van de tweede helft, een overwinning verdiend had. Tegen die conclusie kon nie­mand iets inbrengen, maar As­sink verklaarde ook dat je wel meer doelpunten moet maken dan de tegenstander om te win­nen. „Dat deden we dus niet en dan kun je ook zomaar verliezen.” Daar lag zaterdag de grote makke bij G.V.V.V.. Genoeg kansen, maar scoren ho maar. Bovendien had­den de Veenendalers ook nog eens de pech dat doelman Patrick Zonneveld van IJsselmeervogels de wedstrijd van zijn leven keep­te. Hij hield de onmogelijkste bal­len tegen en voorkwam daarmee dat G.V.V.V. naast IJsselmeervogels kwam of er zelfs over heen ging.

Trainer Frans Adelaar van de Vo­gels begon behoudend en probeer­de met fysieke inzet G.V.V.V. het voetballen onmogelijk te maken. Assink was met puur aanvallende bedoelingen naar Spakenburg ge­komen. Hij hield Wilco den Har­tog op de bank en liet de jarige Dennis van Meegdenburg (40) achter spits Sherwin Grot spelen.
„Zes aanvallend ingestelde spelers in de voorste twee linies en ook nog twee backs, die graag mee naar voren gaan. Me dunkt, we hebben er alles aan gedaan om IJs­selmeervogels onder druk te zet­ten. In de tweede helft waren we heer en meester, alleen lukte het scoren niet”, constateerde de te­leurgestelde trainer.

Door een blunder van doelman Jo­han Jansen bij een vrije trap van Nick Kuipers en slordig verdedi­gen, waarvan Mike van Laar profi­teerde, kwam IJsselmeervogels op een 2-0 voorsprong. Daarna speel­de G.V.V.V. va banque, maar kwam alleen door een doelpunt van Joey Snijders dichterbij: 2-1.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos (67. Oost), Adnane; Van Meeg­denburg (54. Den Hartog), Brouwer, Terschegget; Van Eck, Grot, Snijders.

 

Bonke bevat verlies G.V.V.V. nog steeds niet

 

SPAKENBURG – Wouter Bonke, de centrale verdediger van G.V.V.V., is een redelijk koele kikker en heeft de eigenschap om zaken nuchter te relativeren. Maar twee dagen na de 2-1 nederlaag van G.V.V.V. bij IJsselmeervogels kan hij er nog niet bij dat hij met zijn ploeg in Spakenburg heeft verloren.

„Ook toen we met 2-0 achter kwa­men, was ik er van overtuigd dat we niet zouden verliezen. We speelden hen van de mat en het leek een kwestie van tijd of de doelpunten voor ons zouden vallen. Maar hoe mooi de kansen ook waren, het lukte na rust maar één keer. Maar in de eerste helft kwamen Roy (Terschegget, red.) en Sherwin (Grot, red.) ook hele­maal alleen voor de keeper.”

Bonke houdt de moed er toch maar in. „Natuurlijk doen we nog mee om de titel, omdat we nu met drie ploegen bovenaan staan, zijn de kansen wel kleiner gewor­den. We kunnen ons geen enkel puntverlies meer veroorloven.”

Donderdag speelt G.V.V.V. op­nieuw tegen IJsselmeervogels.
Dan voor de halve finale van de districtsbeker en is de plaats van handeling het eigen sportpark Panhuis. Bonke zal er dan niet bij zijn. Hij kreeg zaterdag zijn vier­de gele kaart van scheidsrechter Serik en is geschorst.
„Ik zei niets verkeerds. Hij flipte omdat ik vond dat hij bij een bles­sure de ene keer wel en de andere keer niet affloot. Tja, als dat al niet mag.”

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. verliest, maar blijft koploper