G.V.V.V. bezig aan fraaie serie

10 februari 2014

Veenendaalse topklasser boekt opnieuw ruime zege en doet weer helemaal mee in strijd om koppositie


VEENENDAAL – G.V.V.V. voldeed za­terdag volledig aan het verwach­tingspatroon. Iedereen in het kamp van de Veenendalers was er vooraf van overtuigd dat het vlag­genschip van de Veenendaalse topklasser van Scheveningen zou winnen. Coach Erik Assink en zijn pupillen waren immers bezig aan een fraaie serie en winst zou G.V.V.V. in de buurt van de koplo­pers kunnen brengen.

De winst kwam er, het werd liefst 4-0 in het voordeel van de gasthe­ren op Panhuis. Daar was, over de gehele wedstrijd gerekend, niets tegenin te brengen. Maar het duurde erg lang voordat G.V.V.V. de partij naar zich toetrok. Achter­af maalde niemand van de thuis­ploeg daarom, ook Assink niet.

„In de eerste helft hadden we een overwicht, maar speelden we on­nauwkeurig en kwamen passes niet aan. Terwijl ik er vooraf op had gehamerd niet te snel de lan­ge bal te hanteren, deden we dat soms toch. De opdracht was Sche­veningen te laten lopen, ze kapot te spelen door het tempo zo hoog mogelijk te houden. Dan zouden er na rust kansen komen. Dat ge­beurde ook, dus wat dat betreft ben ik tevreden over de tactische uitvoering”, analyseerde Assink.

De goede afloop verbloemde toch wel een paar minpuntjes bij G.V.V.V. Voor rust was het maar een gezapig partijtje, dat eigenlijk niemand bekoorde. Daarbij viel vooral het gestuntel van invaller Sherwin Grot op. Hij verving al na twintig minuten goalgetter Dennis van Meegdenburg, die met een lichte hamstringblessure uit voorzorg naar de kant ging.

„Sherwin viel niet best in, ik had het waarschijnlijk tegen het trage centrale duo van Scheveningen beter gedaan”, gekscheerde As­sink, „maar in de tweede helft stond hij op en had in alle vier doelpunten een aandeel. Assinks woorden in de rust zullen daartoe ongetwijfeld hebben bijgedragen.

Voordat G.V.V.V. scoorde, kroop de ploeg door het oog van de naald. Zeven minuten na rust schoot Wesley Goeman op de paal, waar­na Tim Peters voor Scheveningen de bal voor het intikken had. De spits miste hopeloos.

Martin van Eck brak voor G.V.V.V. de ban. De vleugelspits profiteer­de in de 59ste minuut van geklun­gel in de Scheveningse defensie, die een inzet van Grot niet goed verwerkte. Het was de opmaat voor een heerlijk kwartiertje, waarin G.V.V.V. via Grot, de jarige Joey Snijders (27) en Koen Oost uitliep naar 4-0.

In de laatste drie duels scoorde G.V.V.V. telkens vier keer en geeft daarmee aan weer volop in de ra­ce te zijn voor een topklassering.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman (72. Van der Valk), Bonke, Hulsbos, Adnane; Ter­schegget (77. Van der Eerden), Brou­wer, Oost; Van Eck, Van Meegden­burg (20. Grot), Snijders

 

Invaller Sherwin Grot had bij G.V.V.V. in alle vier de treffers tegen Scheveningen een aandeel. Foto: Herman Stöver

 

Van Eck blij met openingstreffer


VEENENDAAL – Achteraf bleek zater­dag de openingsgoal van Martin van Eck het breekpunt in de wed­strijd tussen G.V.V.V. en Schevenin­gen (4-0). Niet het tweede doel­punt door Sherwin Grot of de der­de goal van de Veenendaalse top­klasser door Joey Snijders.

Trainer Erik Assink van G.V.V.V. be­aamde dat volmondig en Van Eck was het ook wel eens met die con­clusie. „Je kon merken, dat het vanaf dat moment (59ste minuut, red.) bij ons ging lopen, het ver­trouwen in een overwinning een boost kreeg en Scheveningen lang­zaam maar zeker in elkaar zakte.”

Niet alleen was zijn treffer uiter­mate belangrijk voor G.V.V.V., maar het was ook Van Ecks derde doel­punt in twee wedstrijden. Een week eerder scoorde Van Eck twee keer tegen Excelsior Maassluis (4-1 winst). Hij begint zich te ontpoppen als een goalgetter.

Van Eck moet er hartelijk om la­chen, maar beaamt wel dat hij stiekem de topscorerslijst van G.V.V.V. in de gaten houdt. Achter Dennis van Meegdenburg (14) en Snijders (8) staat hij met vijf doel­punten op de derde plek.

Van Eck hoopt ook volgend sei­zoen het shirt van G.V.V.V. te dra­gen. De intentie om samen door te gaan, is er beaamt de inwoner van Amsterdam. Alleen is zijn hui­dige woonplaats intussen ook een praktisch obstakel geworden.

„Ik woonde eerst in Utrecht, waar ik ook nog steeds werk. Maar ik ben bij mijn vriendin in Amsterdam gaan wonen en dat betekent heel veel heen en weer gereis tus­sen Amsterdam, Utrecht en Vee­nendaal. Het wordt soms een beet­je te veel van het goede. Maar het ziet er naar uit dat mijn werk naar Amsterdam wordt verplaatst. Dat zou een oplossing zijn.”

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. schuurt aan bij de top