G.V.V.V. consolideert koppositie

10 maart 2014

Veenendalers winnen eindelijk bij Capelle. Sherwin Grot is met twee doelpunten matchwinnaar.

 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Slecht spelen en toch winnen. Als dat de kenmerken van een kampioen zijn, dan kan G.V.V.V. de titel in de topklasse bijna niet meer ont­gaan. De ploeg van trainer Erik Assink won met 2-3 bij Capelle, maar speelde de eerste helft zo schrikbarend slecht dat niemand een zege voor de Veenendalers voor mogelijk had gehouden.
G.V.V.V. creëerde voor de pauze geen enkele kans, zelfs geen enke­le mogelijkheid. Het spel was van een dermate tranentrekkend ge­halte dat het publiek bij Capelle dacht met een degradatiekandi­daat van doen te hebben.

„Het was een armetierige verto­ning”, beaamde Assink. „Er straal­de een gemakzuchtige houding van mijn ploeg af. Dat is dodelijk in de topklasse. Ik voelde het don­derdag op de training al. Heb er daarna op gehamerd om vanaf het begin van de wedstrijd scherp te zijn. Dwingend te spelen. Nou, daar kwam niets van terecht.”
Assink wilde zich niet verschui­len achter het ontbreken van Roy Terschegget, die niet fit genoeg was om te spelen. Ook het vroeg­tijdig uitvallen van Simon Brou­wer wilde hij niet als excuus aanvoeren. „We misten power en ver­nuft op het middenveld. Maar er waren teveel spelers, die zich ver­stopten. Daar heb ik in de rust nog een keer op gehamerd. Daar­na toonden we veerkracht en dwongen we veel meer af.”

Na rust maakte G.V.V.V. ook de 1-0 achterstand goed, waarvoor Gert­jan Rothman na dertien minuten uit een vrije trap had gezorgd. Daarbij zag doelman Johan Jansen van G.V.V.V. er niet goed uit.
Invaller Koen Oost zorgde in de 51ste minuut, op aangeven van Taoufik Adnane, voor 1-1 en een kwartier later was Oost de aange­ver bij het doelpunt van Sherwin Grot: 1-2. G.V.V.V. verzuimde ver­der afstand te nemen, maar ook Capelle kreeg mogelijkheden. Op­nieuw na een vrije trap van Roth­man, waarbij Peter de Lange vrij werd gelaten en makkelijk intikte, kwam in de 77ste minuut de ge­lijkmaker op het bord: 2-2.

Dat Grot, die de club definitief gaat verlaten omdat de technische commissie van G.V.V.V. niet op zijn eisen inging, matchwinnaar werd, lag aan slordig verdedigen van Capelle. De spits wurmde zich knap vrij en scoorde drie mi­nuten voor tijd beheerst: 2-3.
Toch was Assink ontevreden. „Blij met de zege maar ontevre­den over het vertoonde spel en voor rust teleurgesteld in mijn spelers”, luidde zijn ongezouten kritiek. Maar G.V.V.V. was en blijft koploper. Nu alleen, omdat de concurrentie punten verspeelde. Spakenburg volgt op een punt.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman (80. Van der Valk), Bonke, Hulsbos, Adnane; Den Hartog Van Meegdenburg, Brouwer (38. Oost); Van Eck, Grot, Snijders.

 

Wouter Bonke met gebalde vuisten nadat de strijd in Capelle in het voordeel van zijn ploeg is beslecht. Foto: Dick Gijsbertsen

 

Punten enige wat telt voor Adnane


CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Hij komt zaterdag als laatste uit de kleedka­mer. Niet dat Taoufik Adnane in de put zit na het duel tegen Capel­le, zijn ploeg G.V.V.V. heeft immers met 2-3 gewonnen. Maar zijn haar had een langdurige verzorging no­dig. Vandaar, lacht de kleine vleu­gelverdediger.

Over het spel van G.V.V.V., met na­me in de eerste helft, kan Adnane na afloop niet veel positiefs vertel­len. „Nou ja, dat we in de tweede helft goed terug zijn gekomen, na een dramatische eerste helft, vind ik toch wel goed van ons. Maar het allerbelangrijkste zijn natuur­lijk de drie punten, die we mee de bus in nemen. Die vergoeden veel, zo niet alles.”

Na even nadenken, komt Adnane met nog een puntje, dat in het voordeel van G.V.V.V. spreekt. „Het is de eerste wedstrijd in deze com­petitie, die we op natuurgras win­nen. Alleen bij HHC Hardenberg speelden we gelijk, de andere wed­strijden verloren we. Bovendien hadden we hier in Capelle in de topklasse nog nooit gewonnen.”

Adnane is blij met de goede resul­taten, die G.V.V.V. aan de kop van de ranglijst hebben gebracht. „Je ziet, dat je door een goede serie naar boven kunt schieten. Negen wedstrijden ongeslagen is niet niks. Als we de volgende wed­strijd tegen ONS Sneek ook win­nen, kan er iets heel moois ontstaan. Het wordt sowieso een prachtige ontknoping van de com­petitie, daarvan ben ik overtuigd.” Dat G.V.V.V. alleen koploper is ge­worden, na puntenverlies van IJs­selmeervogels en Kozakken Boys, vergroot alleen maar het plezier van Adnane. Zijn weekeinde kan niet meer stuk.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. koploper in de topklasse