G.V.V.V. faalt op alle fronten

7 april 2014

Veenendalers worden door Kozakken Boys op overtuiging afgetroefd en verliezen met 3-0.


WERKENDAM – Slechts een kwar­tier mocht G.V.V.V. zaterdag de illu­sie koesteren dat er tegen Kozak­ken Boys wat te halen viel. Maar na de openingstreffer van de thuisploeg in de zestiende mi­nuut en een tweede doelpunt twaalf minuten later was het vroegtijdig gedaan met de Veenendaalse aspiraties.

„In dat eerste kwartier hebben we prima gespeeld”, vond Erik As­sink, de coach van G.V.V.V. na de 3-0 nederlaag „Alleen verzuimen we te scoren, terwijl Kozakken Boys uit de enige keer dat ze voor ons doel kwamen er wel een doel­punt inprikken. Die tegenslag moesten we verwerken, maar als je dan op zo’n knullige manier de tweede om de oren krijgt, wordt het een moeilijk vervolg.”

Bij de openingstreffer stond de verdediging van G.V.V.V. niet goed. Rodny Hofman, hij zou later uit­vallen met een ernstige kniebles­sure, liet zich aftroeven door Richi Basoski, waarna Sjoerd van der Waal topscorer Arif Irilmazbi­lek bediende: 1-0 De tweede treffer kwam voort uit een onterecht gegeven vrije trap door arbiter Huizinga. Irilmazbi­lek maakte een overtreding op Wouter Bonke, maar Huizinga zag het andersom. Terwijl G.V.V.V. stond te delibereren, gaf Gwaeron Stout de bal op Ismaïl Yildirim. Op diens schot had keeper Johan Jansen geen verweer: 2-0.

„Wij hadden de scheidsrechter in een aantal gevallen niet mee en dan druk ik me voorzichtig uit”, vond Assink. „Zijn vervanger (Huizinga raakte na ruim een uur geblesseerd en werd vervangen door vierde official De Witte, red.) deed het beter.”
Maar Assink was ook zo reëel om te erkennen dat bij G.V.V.V. zater­dag de overtuiging ontbrak om nog iets aan de achterstand te doen. Zijn spelers misten de juis­te spirit en wilskracht, die Kozakken Boys wel toonde. In de haast om nog iets recht te zetten, werd steeds vaker de lange bal gehan­teerd en daar wist Kozakken Boys wel raad mee.

Ook het inbrengen na rust van de aanvallers Dennis van Meegden­burg en Rik van der Eerden lever­de geen resultaat op. G.V.V.V. bleef aanmodderen met als enig licht­puntje een schot van Simon Brou­wer dat net over het doel van keeper Mathijs Donatz verdween.
Kozakken Boys speelde het spelle­tje handig, liet G.V.V.V. komen, maar loerde op de counter. Dat le­verde in de 77ste minuut de derde treffer voor de thuisploeg op.
Wilco den Hartog was een linie naar achteren verhuisd en wilde zijn tweede blunder van de middag corrigeren. Alleen ging dat ten koste van een overtreding op De Waal binnen het strafschopge­bied. Irilmazbilek benutte vervol­gens de strafschop feilloos: 3-0.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman (42. Oost), Bonke, Hulsbos (65. Van der Eerden), Adnane; Den Hartog, Brouwer, Ter­schegget; Van Eck (46. Van Meegden­burg), Grot, Snijders.

 

Terschegget en G.V.V.V. staan nog wel aan kop

 

WERKENDAM – Roy Terschegget moest zaterdag na afloop van de 3-0 nederlaag van G.V.V.V. bij Ko­zakken Boys even zoeken naar een positieve opmerking over zijn ploeg. Uiteindelijk lukte het toch. „Ondanks het verlies staan we nog steeds bovenaan.”
Daar had de middenvelder van G.V.V.V. gelijk in. Want niet alleen de Veenendalers verloren, maar ook medekoploper Spakenburg ging fors onderuit. Bij Rijnsburg­se Boys kregen de andere Blauwen een enorm pak slaag: 7-2.
Terschegget was kort in zijn com­mentaar. „Op het eerste kwartier na was het een collectief falen.
Jammer dat mijn kopbal er niet in ging, was de wedstrijd misschien wel anders gelopen.”
Terschegget stak ook de hand in eigen boezem. „Over mijn eigen spel ben ik ook totaal niet tevreden. Het liep voor geen meter en dat verwijt ik mezelf.”
Hoe dat kwam, wist hij ook niet.
Normaal is Terschegget de grote regelneef op het middenveld, maar zaterdag waren hij, Wilco den Hartog en Simon Brouwer geen schim van de alom geroem­de middenlinie van G.V.V.V.
„We wilden de achterstand te snel goedmaken, vergaten een zorgvuldige opbouw en speelden te vaak de lange bal. Het veld was ook niet in ons voordeel. Niet doorslaggevend, maar toch”, voer­de Terschegget nog aan.
Het is nu bovenin dringen gebla­zen. G.V.V.V. en Spakenburg wor­den op een punt gevolgd door IJs­selmeervogels. Rijnsburgse Boys HHC Hardenberg en Kozakken Boys staan op drie punten. De op­maat voor een mooie apotheose in de topklasse.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Een brug te ver?