G.V.V.V. flitst langs Noordwijk

26 augustus 2013

Veenendalers aan kop in topklasse. Formatie trainer Assink wint met ruime cijfers van Angstgegner.

 

NOORDWIJK – G.V.V.V. maakte zater­dag op overtuigende wijze een einde aan de negatieve reeks, die de equipe van trainer Erik Assink in de twee voorgaande competi­ties tegen Noordwijk had opge­bouwd. Na vier nederlagen na­men de Veenendaalse Blauwen een klinkende 1-4 zege mee naar huis.

Met een beetje meer precisie en geluk had die zege nog veel hoger kunnen en moeten uitpakken. Maar paal, lat en onkunde ston­den meer doelpunten in de weg. Assink was daarover duidelijk na afloop: „Het klinkt misschien als muggenzifterij na een 1-4 over­winning, maar ik vond dat we in balbezit vaak heel slordig speel­den. De bal zo weer inleverden en onnodig veel werk moesten ver­zetten. De 0-3 had al voor rust moeten vallen, dan was het duel eerder beslist geweest. Nogmaals, muggenzifterij, maar als coach moet je niet alleen naar de goede dingen kijken, zeker ook naar wat er beter kan.”

Het eerste half uur van de wed­strijd was G.V.V.V. heer en meester op het veld. Met verzorgd voetbal en uitgespeelde kansen kreeg Noordwijk geen poot aan de grond. Dat resulteerde al na een kwartier in een 0-2 voorsprong voor Assinks pupillen.
Verdediger Bart Hulsbos, die bij vrije trappen en hoekschoppen al­tijd mee naar voren komt, had de eer om de in achtste minuut het eerste doelpunt van de nieuwe topklassecompetitie te scoren. Uit een vrije trap van Roy Terscheg­get tikte Hulsbos de bal achter doelman Mustafa Amerzine: 0-1.
Vijf minuten later liep G.V.V.V. ver­der uit. Rik van der Eerden werd in het Noordwijkse strafschopge­bied onderuit getrokken door Marcel Akerboom. Joey Snijders benutte de toegekende straf­schop: 0-2.

Het leek de opmaat voor een Vee­nendaalse voetbalshow. Kansen werden gemakkelijk gecreëerd, al­leen niet benut. Noordwijk zette daar twee mogelijkheden tegen­over, waarbij doelman Jansen, die er een paar keer niet goed uitzag, handelend moest optreden.
„We speelden wel heel veel over links en daarmee kreeg Sherwin (Grot, red.) op rechts te weinig ballen. Daardoor ging hij zoeken en liet hij zich te veel terugzak­ken. Dat kwam zijn spel niet ten goede”, legde Assink uit, op de vraag waarom Grot in Noordwijk niet uit de verf kwam.

„En Rik werkte voorin heel hard, maar miste net dat beetje raffine­ment om een doelpunt mee te pikken”, luidde het oordeel van de coach over Van der Eerden, de tweede nieuweling in zijn team.
Snijders is deze competitie welis­waar ook nieuw, maar speelde eer­der drie seizoenen bij G.V.V.V.. „Joey voelt zich met twee doel­punten natuurlijk weer het goud­haantje. Ach zo gaat dat”, zei As­sink met een kwinkslag.

Want Snijders was, na ruim een uur, ook verantwoordelijk voor de 0-3. Simon Brouwer was niet zelf­zuchtig en liet Snijders de bal bin­nentikken. Dat Noordwijk in de 67ste minuut via Thom Wijnalda nog tot 1-3 mocht terugkomen, was een smetje op het blazoen van de Blauwen. De Noordwijker kreeg te veel ruimte van de Vee­nendaalse verdediging.
Nadat Akerboom in de 78ste mi­nuut zijn tweede gele kaart kreeg en Noordwijk met tien man ver­der moest besliste Terschegget, uit een steekpassje van invaller Dennis van Meegdenburg, in de 84ste minuut op fraaie wijze de wedstrijd definitief: 1-4.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Oost; Den Hartog, Terschegget (86. Van Hoof), Brouwer; Grot (63. Bottenheft), Van der Eerden (63. Van Meegdenburg), Snijders.

 

Bart Hulsbos juicht na de openingstreffer in Noordwijk. De verdediger van G.V.V.V. maakte daarmee ook nog eens de eerste treffer in het nieuwe sei­zoen in de topklasse. Foto: Dick Gijsbertsen

 

Van der Eerden stelt team boven individu

 

NOORDWIJK – Rik van der Eerden stapte zaterdag in Noordwijk met een tevreden gevoel van het veld. De nieuwe spits van G.V.V.V., hij kwam van het naar de hoofdklas­se gepromoveerde Alverna, scoor­de dan wel niet, maar was wel bij­zonder content met de ruime 1-4 zege en zijn aandeel daarin.

„Ik heb me een uur lang het lepla­zerus gelopen, in dienst van het elftal. Dat staat bij G.V.V.V. voorop. Eerst keihard werken, dan komt het voetbal vanzelf. Dat hebben we tegen Noordwijk ook laten zien. Iedereen wil voor elkaar wer­ken, niemand voelt zich daar te groot voor. Dat mag ik wel”, ver­telde Van der Eerden, die in de 63ste minuut gewisseld werd voor Dennis van Meegdenburg.

Van der Eerden bezorgde G.V.V.V. in de dertiende minuut een straf­schop, nadat de lange spits in het strafschopgebied werd neerge­legd. Het betekende de 0-2 voor de Veenendalers.
Hij sipte nog een beetje na over de kans, die hij in de 39ste mi­nuut verprutste. De Doetinchem­mer maaide finaal over de bal heen. „Jammer, ik had graag een doelpunt gemaakt. Op de trainin­gen ging het juist goed. Nou ja, volgende keer beter, zullen we maar zeggen.”

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Overtuigende ouverture van de 'Blauwen'