G.V.V.V. klimt naar plek vijf

3 februari 2014

G.V.V.V. klimt na overtuigende zege op Excelsior Maassluis naar plek vijf


MAASSLUIS – G.V.V.V.-trainer As­sink deed zijn woord gestand. Hij voorspelde dat zijn ploeg zaterdag bij Excelsior Maassluis zou win­nen en die voorspelling maakten de coach en zijn ploeg volledig waar. De 1-4 zege was een flauwe afspiegeling van de ware krachts­verhoudingen in het veld.

Alleen in het eerste kwartier kon de thuisploeg G.V.V.V. nog bijbe­nen, daarna was de Veenendaalse topklasser oppermachtig, maar verzuimde om een grote score op het bord te zetten. Die had er ge­makkelijk kunnen komen, want, zoals in elke wedstrijd, creëerde G.V.V.V. zaterdag in Maassluis weer volop kansen. Daarbij verzuimde de ploeg in het verleden nog wel eens te scoren, maar als G.V.V.V. op stoom is, zijn ruime uitslagen vaak het resultaat.

Niet voor niets scoorde G.V.V.V. de­ze competitie de meeste treffers in de zaterdagtopklasse: 45.
„Het duurde, denk ik, tien minu­ten, waarin Excelsior ons probeer­de te overrompelen en we een paar foutjes maakten. Maar daar­na namen we het heft in handen en had Excelsior niets meer in te brengen. Hebben we het voetbal gespeeld, dat ik graag zie. Alleen jammer dat Excelsior met lange ballen steeds het middenveld oversloeg. Daardoor kwamen mijn middenvelders te weinig aan de bal”, sprak Assink later.

Roy Terschegget opende de score voor G.V.V.V. in de zestiende mi­nuut. Simon Brouwer gaf de assist, waarna G.V.V.V.’s middenvel­der met een lobje doelman Jean-Paul van Leeuwen kansloos liet: 0-1.
Daarna liet G.V.V.V. het na verder uit te lopen, waardoor Excelsior nog hoop had op een goede afloop. „Maar in de tweede helft ble­ven we domineren en kwamen we verdiend op een ruime voor­sprong”, vond Assink.

Twee doelpunten van Martin van Eck, in de 61ste en 63ste minuut, gooiden het duel in het slot. Na­dat Dennis van Meegdenburg er vijf minuten later 0-4 van maak­te, besloot Assink de gehele voor­hoede te wisselen. „Ik neem wissels niet voor niets mee. Ze liepen alle drie warm, we stonden ruim voor, dus vond ik het logisch ze in te brengen”, ver­klaarde de coach het inbrengen van Sherwin Grot, Mitchel Botten­heft en Rik van der Eerden.

Dom verdedigen gaf even later Jor­no Reurink de gelegenheid om de 1-4 te scoren. G.V.V.V. staat nu vijf­de, met nog maar vijf punten ach­terstand op de koplopers IJssel­meervogels en Kozakken Boys.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Terschegget, Brouwer, Oost; Van Eck (71. Bottenheft), Van Meegdenburg (71. Van der Eerden), Snijders (Grot).

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. overtuigend in Maassluis