G.V.V.V. komt met drie prijzen terug uit Twente

4 november 2013

G.V.V.V. komt met drie prijzen terug uit Twente na duel met Excelsior’31

 

RIJSSEN – Het kon zaterdag niet op voor G.V.V.V. De Veenendaalse top­klasser won niet alleen afgete­kend met 0-4 bij Excelsior’31, maar nam op doelsaldo de koppo­sitie over van Kozakken Boys en pakte daardoor ook de eerste pe­riodetitel.


Feest dus in het Blauwe kamp. Vooral omdat er vooraf geen reke­ning gehouden was met de neder­lagen van Kozakken Boys (1-3 te­gen Capelle) en IJsselmeervogels (0-2 tegen Spakenburg).
Bovendien was het de derde com­petitiewedstrijd op rij dat G.V.V.V. met 4-0 won.

„We hebben mo­menteel de wind goed in de zei­len”, erkende coach Erik Assink na afloop. Hij had weer een puike partij van zijn spelers gezien, maar vond het jammer dat G.V.V.V., net als in de voorgaande duels, de wedstrijd niet eerder had beslist.
„We hadden toch met een nulle­tje of drie verschil moeten gaan rusten. Het was maar 0-1, dan blijft het altijd spannend. Kan er zomaar uit een ongelukkige situa­tie de gelijkmaker vallen. Geluk­kig stelden we na een uur spelen orde op zaken.”

G.V.V.V. kwam na tien minuten op voorsprong in Rijssen. Roy Ter­schegget schoot tegen de onder­kant van de lat, waarna de terug­springende bal door Joey Snijders werd ingekopt: 0-1. Terschegget raakte vervolgens nog een keer het aluminium en Marco Aydin deed dat namens Excelsior ook.
Dat gebeurde in een periode dat Excelsior van G.V.V.V. iets aanval­lender mocht spelen. Denis Mahmudov, de topscorer van de zaterdagtopklasse, was echter machteloos bij een paar pogingen. De spits gaat de komende twee weken op proef spelen bij PEC Zwolle.

In de tweede helft gooide G.V.V.V. in twee minuten de wedstrijd in het slot. Na een uur scoorde Ter­schegget met het hoofd (0-2), even later liet Dennis van Meeg­denburg weer van zich spreken en scoorde beheerst: 0-3.
Dat Sherwin Grot, hij was weer goed op dreef, even voor tijd er nog 0-4 van maakte uit een prima individuele actie, gaf extra cachet aan de overwinning.

Middenvelder Roy Terschegget was zaterdag weer in ouderwetse doen. „Het elftal staat nu goed. Voorin wordt de bal beter vast­houden, waardoor wij als midden­velders beter tot ons recht komen. Het zijn maar een paar kleine ver­anderingen (Grot in de spits, Van Meegdenburg er achter en Martin van Eck op rechts, red.), maar ze resulteren wel in mooie uitsla­gen.”
„Ik heb de laatste wedstrijden ook weer lekker gevoetbald. Als we dit kunnen vasthouden, kunnen we iedereen aan.”

Dat mag G.V.V.V. dan bewijzen als zaterdag de Werkendamse mede­koploper Kozakken Boys op be­zoek komt.


G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Van der Valk, Adnane; Den Hartog (76. Oost), Van Meegdenburg (82. Huls­bos), Terschegget; Van Eck (70. Bot­tenheft), Grot, Snijders.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Herhalingsoefening pakt uitstekend uit