G.V.V.V. komt net tekort

25 september 2013

Het scheelde weinig of G.V.V.V. had weer voor stunt gezorgd in KNVB-bekerstrijd.

 

ADO slaat pas na rust toe. door Eit Hendriks VEENENDAAL – G.V.V.V. strandde gisteravond in de tweede ronde van de KNVB-beker. De Veenendaalse topklasser kon ADO Den Haag lang bijbenen, maar moest in de tweede helft toch de winst aan de eredivisionist laten: 0-3. Als verzachtende omstandigheid kon G.V.V.V. aanvoeren, dat het keurkorps van trainer Erik Assink niet beschikte over drie sterkhouders. De geschorste Joey Snijders (rood zaterdag bij Scheveningen) en de geblesseerde Bart Hulsbos (hand) zijn vaste basisspelers, maar moesten noodgedwongen toekijken. Taoufik Adnane begon met een nog niet herstelde rugblessure op de bank. „Het scheelt natuurlijk een slok op een borrel dat zij er niet bij waren, maar we moeten er ook geen halszaak van maken”, meende Assink na afloop. „ADO was uiteindelijk toch een beetje gelukkiger. Dat was jammer, want in mijn hart hoop ik natuurlijk toch op een stuntje.

 

Dat mocht niet zo zijn, dus gaan we ons weer concentreren op de volgende wedstrijd, zaterdag thuis tegen Spakenburg. Ook geen misselijk potje.” Voor rust hield G.V.V.V. knap stand. De Veenendaalse brigade trok na een aarzelend begin brutaalweg ten aanval. Dat leverde na een kwartier bijna resultaat op. De inzet van Sherwin Grot werd met veel moeite van de lijn gehaald door Aaron Meijers. Even later maakte doelman Gino Coutinho een voorzet van Rodny Hofman onschadelijk. Daar zette ADO slechts één goede scoringskans tegenover. Het schot van Roland Arlberg werd goed gestopt door doelman Johan Jansen van G.V.V.V. Ook in het begin van de tweede helft deed GVVV niet voor ADO onder, maar kwam na een uur toch op achterstand. Scheidsrechter Martens gaf ADO een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Vito Wormgoor (ex-DOVO) krulde de bal om de muur langs de verbouwereerde Jansen in het doel: 0-1.

 

„Die bal had voor de keeper moeten zijn”, concludeerde Assink keihard. „Het was zijn hoek.” Ook was de coach niet happy met de tweede Haagse goal, twintig minuten later, waarbij Koen Oost zich te gemakkelijk liet aftroeven. Mathias Gehrt rondde gemakkelijk af: 0-2. Over de derde goal, Oost had intussen rood gekregen, waardoor G.V.V.V. met tien man verder moest, haalde Assink de schouders op. „Een echte ketser.” Keeper Jansen liet een schot van Mike van Duinen eenvoudig door de handen glippen: 0-3. „Een geflatteerde uitslag”, vond Assink terecht.

 

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Van der Valk, Oost; Den Hartog, Brouwer, Terschegget; Bottenheft, Van Meegdenburg, Grot.