G.V.V.V. koploper in topklasse

24 februari 2014

Dennis van Meegdenburg schiet Veenendalers in blessuretijd naar verdiende zege op Katwijk.

 

VEENENDAAL – De verlossende tref­fer voor G.V.V.V. viel zaterdag in de slotminuten van de wedstrijd te­gen Katwijk. Scheidsrechter Oostrom had al drie minuten bij­geteld en het duel leek in een 2-2 gelijkspel te eindigen.
Maar een handsbal en de daaruit voortvloeiende strafschop stelden G.V.V.V. in staat Katwijk na zeven opeenvolgende verliespartijen ein­delijk de eerste nederlaag toe te brengen: 3-2. Uiteraard was het Dennis van Meegdenburg die de trekker overhaalde.

In twee duels om promotie naar de topklasse ging het vier jaar ge­leden fout en nadat G.V.V.V. einde­lijk in de topklasse was beland, wonnen de Veenendalers vijf keer niet van de Katukkers. „Bij de eer­ste twee was ik niet bij”, reageer­de G.V.V.V.-trainer Erik Assink alert. „Maar ik ben hartstikke blij met deze zege. Verdiend, zonder meer. Alleen duurde het weer ont­zettend lang voordat we ons over­wicht in winst omzetten.”
De coach was opgetogen over de wijze waarop dat gebeurde. „Een schitterende apotheose van een spannende wedstrijd. Dat Dennis (Van Meegdenburg, red.) de zege veilig stelde met zijn 250ste doel­punt was de kers op de taart. Bo­vendien zijn we koploper gewor­den. Mooier kan toch niet.”

Dat G.V.V.V. niet eerder de wed­strijd in het slot gooide, kon de ploeg zichzelf verwijten. Met bij vlagen mooi voetbal, vloeiende combinaties en veel kansen leg­den de pupillen van Assink voor rust een heerlijke partij op de mat. Alleen kwam dat niet in de score tot uitdrukking.
„Sherwin (Grot, red.) moet er een paar inschieten. Dan is het karwei al voor de rust geklaard. In plaats daarvan komen we knullig op ach­terstand en krijgen we de 2-2 om de oren, terwijl we 3-1 en 4-1 had­den moet maken. Maar ja, dat is voetbal”, blikte Assink terug.

Door het vroege uitvallen van Koen Oost stond G.V.V.V. in de vijf­de minuut even met tien man en daar profiteerde Robbert Susan van met een zondagsschot: 0-1.
Grot, die grossierde in het missen van opgelegde kansen, bracht G.V.V.V. een kwartier later langszij: 1-1 en in de 26ste minuut liep G.V.V.V. uit naar 2-1 via Joey Snij­ders. Beide treffers uit combina­ties, die er zijn mochten.
Slecht verdedigen en een weife­lende doelman stelden Katwijk in staat uit een vrije trap op 2-2 te ko­men. Donny Rijnink kopte in de 35ste minuut ongehinderd in.

G.V.V.V. mag zich op doelsaldo kop­loper noemen. Kozakken Boys kan zaterdag die positie overne­men als de Werkendammers het inhaalduel van Ter Leede winnen.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Terschegget, Van Meeg­denburg, Oost (5. Den Hartog); Van Eck, Grot (84. Van der Eerden), Snij­ders (68. Bottenheft).

 

Joey Snijders schiet G.V.V.V. naar een 2-1 voorsprong in de wedstrijd tegen Katwijk. Foto: Herman Stöver

 

‘Liever aan kop bij het einde van competitie’


VEENENDAAL – Natuurlijk is hij blij dat G.V.V.V. van Katwijk heeft ge­wonnen (3-2) en uiteraard is hij in zijn nopjes dat zijn ploeg daar­door aan kop van de topklasse is gekomen. Maar Wouter Bonke (29) is vooral een realist en stelt nuchter dat de prijzen pas op het einde verdeeld worden.

De centrale verdediger van de Vee­nendaalse topklasser is een kwar­tier eerder uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Een niet onlogi­sche keuze van de ‘commissie van wijze mannen’. Bonke is niet meer weg te denken uit de verde­diging. Hij dicht de gaatjes, die an­deren laten vallen, grijpt in waar het nodig is en behoudt onder al­le omstandigheden het overzicht.

„Ik merk dat ik ben doorgegroeid in de tijd dat ik bij G.V.V.V. voetbal (derde seizoen, red.). Voel me prettig bij de club en maak onder­deel uit van een ingespeeld team. Dat zag je vandaag ook. Vooral in de eerste helft hebben we Katwijk bij vlagen overklast. We zitten echt in een flow. Die moe­ten we zien vast te houden.”

Feit is dat G.V.V.V. na de winter­stop slechts één keer gelijk speelt en vijf keer wint. Het verklaart de sprong op de ranglijst: gedeeld koploper met IJsselmeervogels. Al­leen het doelsaldo van de Veenen­dalers is beter. „Kozakken Boys kan ons zaterdag weer voorbij bij winst op Ter Lee­de. Geen ramp, want het is nog te vroeg om bovenaan te staan. Ieder­een jaagt op de koploper. Na de laatste wedstrijd wil ik bovenaan staan”, stelt Bonke.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. in de dying seconds langs Katwijk