G.V.V.V. is koppositie weer kwijt

17 maart 2014

G.V.V.V. is koppositie weer kwijt na late nederlaag bij ONS Sneek


SNEEK – Twee weken mocht G.V.V.V. genieten van de koppositie in de zaterdagtopklasse. Maar bij ONS Sneek kreeg de ploeg van trainer Erik Assink een bittere pil te slikken. In blessuretijd werd het 2-1 voor de thuisploeg.
Daardoor zijn de Veenendalers door Spakenburg naar de tweede plaats verdrongen. De Spakenbur­gers maakte tegen FC Lisse pal voor tijd de winnende goal: 0-1. Maar het had nog slechter kun­nen aflopen voor G.V.V.V. als IJssel­meervogels en Kozakken Boys ook niet hadden verloren.

In Sneek trof G.V.V.V. een gemoti­veerde tegenstander tegenover zich, die zich bediende van inzet en wilskracht. G.V.V.V. had over de gehele wedstrijd genomen veel meer balbezit, zocht naar voetbal­lende oplossingen, maar had toch veel moeite met het opportunisti­sche spel van de Friezen.
Vooral bij de lange ballen, die ONS veelvuldig hanteerde, zag de achterkant van G.V.V.V. er niet goed uit. Vooral de rappe Curty Gonzales maakte het de Veenen­daalse verdedigers keer op keer lastig.

In de achtste minuut was het al raak voor de thuisploeg. Gonzales mocht het veld oversteken, ging Michel van der Valk voorbij en uit zijn voorzet kam de bal via de uit­gegleden Hulsbos voor de voeten van Jakob Noordmans, die doel­treffend uithaalde: 1-0.
„Een draak van een doelpunt, die we kinderlijk eenvoudig wegga­ven”, sprak Assink na afloop. Het tekende de kwetsbaarheid van de Veenendaalse defensie. Door een schorsing van Rodny Hofman was Wouter Bonke vleugelverde­diger geworden en nam Van der Valk zijn plaats in het centrum over. De onderlinge afstemming klopte niet altijd, waardoor Gon­zales de mogelijkheid kreeg om zijn snelheid uit te buiten.

„Maar ook aan de voorkant gaven we niet thuis”, had Assink gezien. „We kregen wel kansen, maar be­nutten die niet.” Vooral Martin van Eck kreeg een paar goede mogelijkheden om G.V.V.V. op gelijke hoogte te brengen, maar had daarbij geen geluk.
Dat Sherwin Grot dat in de 85ste minuut wel deed (1-1), kwam on­verwacht en gaf G.V.V.V. hoop op meer. Die hoop werd wreed ver­stoord door de winnende treffer van Rodi de Boer in de 93ste mi­nuut.

G.V.V.V. kan zich zaterdag revan­cheren als Excelsior’31 uit Rijssen op bezoek komt.

G.V.V.V.: Jansen; Bonke, Van der Valk (58. Oost), Hulsbos, Adnane; Den Har­tog, Terschegget, Van Meegdenburg; Van Eck (70. Van der Eerden), Grot, Snijders.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. loopt averij op