G.V.V.V. laat tanden weer zien

14 oktober 2013

Veenendalers doorbreken tegen Capelle negatieve reeks met een overtuigende 4-0 overwinning

 

VEENENDAAL – Er werd zaterdag na afloop weer een keer feestgevierd in de kleedkamer van G.V.V.V. Geen wonder, want G.V.V.V. was niet alleen na drie competitiene­derlagen eindelijk weer succesvol. De ploeg poetste ook het ‘Capelle syndroom’ weg met een ruime 4-0 zege op de Angstgegner.

„We waren op zoek naar eerher­stel”, vertelde trainer Erik Assink. „Daarbij zou Capelle een bijzon­der lastige tegenstander zijn, dach­ten we vooraf. Maar dat viel alles­zins mee. Dat kwam niet omdat Capelle zo slecht speelde, maar vooral omdat we de zaken bijna negentig minuten lang onder con­trole hadden. Daarvoor krijgen mijn spelers alle credits. Ze heb­ben uitstekend gespeeld.”

Assink had een effectief strijd­plan uitgedacht. Dat slaagde zater­dag wonderwel. Dennis van Meeg­denburg, toch vooral bekend als spits, nam de plaats in van de ge­blesseerde Simon Brouwer (‘hij kan op het middenveld goed uit de voeten met Wilco den Hartog en Roy Terschegget en is vanuit de tweede lijn gevaarlijk’) en Sher­win Grot (‘hij moest gebruik ma­ken van zijn snelheid om het de twee statische centumverdedigers lastig te maken’) verving Rik van der Eerden in de spits. Martin van Eck vierde zijn rentree en werd door Assink als rechtervleugel­spits gebruikt. „Na het wegvallen van Simon was het voor mij snel duidelijk dat Dennis op die plaats moest spelen. Hij heeft gogme, is slim en balvast. En hij heeft een dode­lijk schot, dat bleek maar weer”, somde Assink de kwaliteiten van de oude vos (39) op.

De positionele invulling van G.V.V.V. verraste Capelle, want na twaalf minuten stond er al 2-0 het scorebord. Beide keren was Van Meegdenburg trefzeker. Na zeven minuten op aangeven van Joey Snijders, vijf minuten daarna schoot de nestor de bal van bui­ten het strafschopgebied achter doelman Nick van der Ploeg. De ongelukkig spelende Grot gooide pal voor rust de wedstrijd toen al in het slot: 3-0.

Capelle zette in het begin van de tweede helft nog wel aan, waarbij de sterk spelende Michiel van der Valk een slippertje van Rodny Hofman moest goedmaken. Doel­man Johan Jansen belette Peter de Lange het scoren, maar verder kwam G.V.V.V. zaterdag niet in de problemen.

Het mooiste van de middag werd tot het laatst bewaard. Doelman Van der Ploeg was ver uitgeko­men en schoot tien minuten voor tijd een bal naar voren, die door Taoufik Adnane werd opgepikt. Zonder te aarzelen pegelde de G.V.V.V.-verdediger de bal van veer­tig meter over de verbouwereerde Van der Ploeg in het doel: 4-0.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke (87. Hulsbos), Van der Valk, Adnane; Den Hartog, Van Meegdenburg (84. Oost), Terschegget; Van Eck (84. Van der Eer­den), Snijders.

 

Dennis van Meegdenburg viert zijn feestje. Hij heeft G.V.V.V. zojuist op voorsprong gezet tegen Capelle. Foto: Herman Stöver

 

‘Opa’ neemt G.V.V.V. bij de hand tegen Capelle

 

VEENENDAAL – Hij is nog lang niet versleten. Dennis van Meegden­burg (39) startte zaterdag voor de eerste keer in deze competitie in de basis van G.V.V.V. Hij vierde zijn basisplek tegen Capelle met de eerste twee doelpunten en kreeg na 84 minuten, bij een 4-0 voorsprong, een publiekswissel.

„Een lekkere binnenkomer”, lach­te Van Meegdenburg na afloop. „We hebben met z’n allen hard voor de overwinning geknokt en dan is het mooi dat ik daaraan met twee goals een bijdrage heb kunnen leveren.”

Hij haalde de treffers nog even in herinnering. „De eerste kwam uit een prima voorzet van Joey (Snij­ders, red.). Precies op maat. Ik kon hem zo binnen koppen. Bij de tweede liep een verdediger met Martin (Van Eck, red.) mee en kreeg ik ruimte om door te lopen en uit te halen. Lekkere goal.”

Van Meegdenburg is bezig aan zijn afscheidstournee en neemt genoegen met een plek in de pik­orde achter Rik van der Eerden. „Daarover zijn afspraken ge­maakt. Die accepteer ik. Natuur­lijk wil ik het liefst elke week spe­len, laat dat ook duidelijk zijn. Dat Rik nog niet helemaal uit de verf komt, heeft met gewenning te maken. Hij heeft tijd nodig.”

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Dennis neemt G.V.V.V. bij de hand