G.V.V.V. laat zien wat topklassevoetbal is

9 september 2013

G.V.V.V. laat debutant Ter Leede zien wat topklassevoetbal is

 

SASSENHEIM - Bij Ter Leede keek iedereen zaterdag om kwart over vier met open mond naar het scorebord. Ook na het knipperen met de ogen stond er nog steeds 2-6. G.V.V.V. had de trots van Sassenheim thuis een pak rammel van jewelste gegeven en die had nog harder kunnen aankomen.
„We hadden er minstens tien moeten inschieten”, vond trainer Erik Assink later. „Heel slordig dat we diverse mooie kansen niet in doelpunten omzetten.” Ook was hij boos over de twee tegendoelpunten. „Weggevertjes”, fulmineerde Assink. „Het is een slechte gewoonte dat we altijd wel een doelpunt om de oren krijgen door persoonlijke fouten. Daardoor moeten we steeds twee keer scoren om te winnen.”

 

Tegen Ter Leede was dat niet moeilijk. De ploeg uit Sassenheim had zijn huiswerk niet goed gedaan en bood G.V.V.V. een zee aan ruimte. Joey Snijders op links en Mitchel Bottenheft op rechts beleefden een heerlijke middag. De vleugelverdedigers Rodny Hofman en Taoufik Adnane konden keer op keer ongehinderd opstomen, waardoor de spelers van Ter Leede niet wisten waar ze het zoeken moesten.
Na een paar gemiste kansen was het al in de negende minuut raak voor de Veenendalers. Joey Snijders was onbaatzuchtig voor doelman Serge van den Ban en liet Rick van der Eerden scoren: 0-1. Door slordig verdedigen kwam Ter Leede na een kwartier door een doelpunt van Yordi Teijsse langszij, maar G.V.V.V. drukte voor de pauze haar overwicht uit in nog twee doelpunten. Bottenheft deed Snijders na en liet Simon Brouwer 1-2 aantekenen, waarna hijzelf voor de 1-3 zorgde.

 

Drie treffers, drie verschillende doelpuntenmakers. Tekenend voor de kracht van G.V.V.V. en de zwakte van Ter Leede. Na rust werd Snijders de vierde G.V.V.V.’er die scoorde, waarna invaller Dennis van Meegdenburg er nog twee aan toevoegde: 1-6. Robert Steemers  van Ter Leede mocht vijf minuten voor tijd het tweede cadeautje van G.V.V.V. uitpakken: 2-6.
Aanvallend liep het dus als een trein bij de Veenendalers, verdedigend lieten ze nog al eens steekjes vallen, waardoor met name de rappe Teijsse voor onrust kon zorgen en G.V.V.V. soms goed weg kwam.

 

Assink erkende dat Ter Leede nogal naïef opereerde en G.V.V.V. aardig in de kaart speelde. „Met zes doelpunten druk je natuurlijk wel het verschil uit. Maar volgende week kan alles anders zijn.”
Zaterdag speelt G.V.V.V. thuis tegen Excelsior Maassluis, een andere promovendus.

 

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Hulsbos, Adnane; Den Hartog (80. Oost), Terschegget, Brouwer; Bottenheft (65. Van Hoof), Van der Eerden (65. Van Meegdenburg), Snijders.


Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Mitchel Bottenheft grijpt kans