G.V.V.V. lijkt totaal van de rol

7 oktober 2013

G.V.V.V. lijkt totaal van de rol en staat nu de zesde in de topklasse

 

KATWIJK – G.V.V.V. weet niet meer wat winnen is. De ploeg van trai­ner Erik Assink verloor zaterdag de vierde wedstrijd op rij. Katwijk was met 3-1 de meerdere van de Veenendaalse topklasser.

Assink reageerde teleurgesteld. „Hoewel het verlies past in de lijn van de afgelopen jaren, waarin we steeds van Katwijk klop kregen, waren we zaterdag voor het eerst minder dan Katwijk. Katwijk was er op gebrand om te winnen. De ploeg straalde dat ook uit. Dat was bij ons veel minder.”

In de duels waren de Katukkers de Blauwen veelal de baas, op inzet en hardheid. Dat had gevolgen voor G.V.V.V. In een kopduel liep Koen Oost een hoofdwond op, die nog verbonden werd, maar zo­danig ernstig bleek, dat Oost na de rust in de kleedkamer bleef.

Na een doelpoging kwam Simon Brouwer in aanvaring met doel­man Atam Koroglu. Hij kwam daarna ongelukkig terecht, waar­bij de schouder uit de kom schoot. Die werd gezet, maar in de tweede helft gebeurde hetzelf­de en moest Brouwer met een brancard van het veld.

„We hadden al personele proble­men, dus kon ik die twee spelers eigenlijk niet missen. Maar we wa­ren niet in goede doen, zoals al de laatste weken het geval is. Aan de voorkant dwingen we te weinig af, waardoor we verdedigend vaak in de problemen komen en doelpunten om de oren krijgen. Tel daar bij op dat een aantal spelers een mindere periode kent, dan zijn de slechte resultaten ver­klaard”, somde Assink op.

Net als Katwijk, Spakenburg en Rijnsburgse Boys eerder in de competitie deden, likt G.V.V.V. nu de wonden. Volgens Assink moet zijn groep zich bezinnen op de toekomst. „In de vorige competi­ties ging het steeds crescendo, nu gaat het minder. Daar moet je mee kunnen omgaan.”

Katwijk kwam door een verdedi­gingsfout in het Veenendaalse centrum na een half uur op 1-0. Een steekpass bereikte Donny van Ooijen, die voor doelman Jo­han Jansen geen fout maakte.
Direct na rust kon, door een blun­der van Jansen, Donny Rijnink on­gehinderd inkoppen (2-0), in de 72ste minuut werd het uit een re­bound 3-0 door Michael Owel. Tussendoor misten Sherwin Grot en Joey Snijders goede kansen om G.V.V.V. dichterbij te brengen.
De eretreffer werd in blessuretijd gemaakt door Martin van Eck: 3-1.

G.V.V.V.: Jansen; Bonke, Oost (46. Huls­bos), Van der Valk, Adnane; Den Har­tog Brouwer (57. Van Meegdenburg), Terschegget; Grot, Van der Eerden (72. Van Eck), Snijders.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. verliest opnieuw