G.V.V.V. moet tevreden zijn met punt

20 januari 2014

G.V.V.V. moet tevreden zijn met punt bij HHC Hardenberg

 

HARDENBERG – Het uitduel bij HHC Hardenberg leverde G.V.V.V. zaterdagmiddag een punt op: 1-1. Niet onverdienstelijk, want de Veenendaalse topklasser won im­mers nog nooit in Hardenberg.


Aan de uitslag viel ook niet veel te tornen. Beide ploegen waren in alle opzichten aan elkaar gewaagd. Maar met het punt scho­ten de Veenendalers weinig op. Ze zakten een plaats op de rang­lijst (van acht naar negen) en za­gen andere ploegen stijgen. De on­derlinge verschillen op de rang­lijst zijn nog kleiner geworden, zo­wel naar boven als naar onderen.

In de eerste helft was voorzichtig­heid troef op sportpark De Bos­hoek. HHC hoopte het geliefde spelletje, inzakken om er in de omschakeling razendsnel uitko­men, te kunnen spelen, maar G.V.V.V. werkte daaraan niet mee. Daardoor lag het tempo laag en viel er voor de toeschouwers zo goed als niets te beleven.

In de tweede helft werd dat an­ders, vooral door toedoen van G.V.V.V.-keeper Johan Jansen in de 53ste minuut. Ondanks aanmanin­gen van scheidsrechter Dijkstra om de bal in het spel te brengen, hield Jansen de bal langer dan zes seconden vast en dat leverde HHC een indirecte vrije trap op. Sargon Gouriye poeierde vervol­gens de breed gelegde bal langs de muur tegen de touwen: 1-0.

G.V.V.V. moest daarna komen en deed dat ook. Het leverde al snel succes op. Centrale verdediger Michiel van der Valk ging vijf mi­nuten later mee naar voren, kwam uit een één-twee met Den­nis van Meegdenburg weer in bal­bezit, maar werd in het strafschop­gebied licht aangetikt. Penalty, be­sliste Dijkstra tot ontzetting van de Hardenbergers.

Met dat buitenkansje wist Van Meegdenburg wel raad. G.V.V.V.’s topscorer liet doelman Sander Da­nes kansloos (1-1) en bracht zijn totaal op twaalf doelpunten.

Beide teams kregen mogelijkhe­den op meer, maar verzuimden de kansen te verzilveren. Met een schot op de paal van Tiemen van Hezel kwam G.V.V.V. goed weg.

Vlak voor tijd leek Joey Snijders door te breken, maar de vleu­gelspits van G.V.V.V. werd door Stijn Pol naar de grond getrokken, waarna de Hardenberger met rood kon vertrekken.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Hulsbos, Van der Valk, Adnane; Brouwer, Terscheg­get, Van Meegdenburg; Van Eck (68. Oost) Grot (91. Van Hoof), Snijders.

 

G.V.V.V.-coach Erik Assink niet meer verbaasd over uitslagen topklasse


HARDENBERG – Koploper IJssel­meervogels kreeg zaterdagmiddag thuis met 1-4 riant klop van ONS Sneek, Spakenburg verloor uit met 1-0 bij Scheveningen, FC Lis­se kreeg een stevig pak slaag (6-0) van laagvlieger Rijnsburgse Boys, het onder maat presterende Katwijk won uit met 0-3 bij Exce­lsior Maassluis en als klap op de vuurpijl won rode lantaarndrager Ter Leede met 1-0 van Capelle. Welkom in de knotsgekke topklas­se van het Nederlandse zaterdag­voetbal.

Maar G.V.V.V.-trainer Erik Assink kijkt niet meer elke speelronde op van de verrassende uitslagen in de competitie, waarin ook zijn ploeg speelt. „Dat gaat al tijden zo, dus verbaas ik mezelf er niet meer over.”

In dat licht bezien valt de 1-1 van G.V.V.V. bij HHC Hardenberg mis­schien wel als normaal te betite­len. „Vooraf was bekend dat HHC en G.V.V.V. elkaar weinig ontliepen en achteraf kun je concluderen dat de uitslag ook de verhoudin­gen goed weergaf. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar ik ben ook blij dat we niet met een ne­derlaag uit de winterstop zijn ge­komen”, sprak Assink.

Volgens de inwoner van Almere bewijzen de uitslagen van het voorbije weekeinde weer eens dat de ploegen in de topklasse elkaar bitter weinig ontlopen. „Iedereen kan van iedereen winnen, dat wordt wekelijks bewezen. Daar­door zijn ook de verschillen op de ranglijst zo klein.”

„Wij staan in het midden (negen­de, red.) kunnen naar boven kij­ken, de afstand naar de derde plek is maar drie punten, maar moeten ook de ploegen onder ons in de gaten blijven houden. Het ver­schil met de p/d-plek is ook maar drie punten.”

Assink erkende dat hij met G.V.V.V. in Hardenberg voorzichtig was be­gonnen. „Als je tegen HHC onge­breideld gaat aanvallen, vraag je om problemen. Zij loeren met hun snelle spitsen op de omscha­keling, om vervolgens toe te slaan. Dat wilden we voorkomen. Tot onze doelman in de fout ging, lukte dat ook aardig.”

Keeper Johan Jansen hield na rust de bal langer dan zes seconden vast en uit de toegekende vrije trap scoorde Sargon Goriye voor HHC de 1-0. „Gelukkig maakten we vlot gelijk, anders had ik er een hard hoofd in gehad”, vond Assink.

Dennis van Meegdenburg zorgde uit een penalty voor de gelijkma­ker: 1-1. De volgende twee tegenstanders zijn Ter Leede (thuis) en Excel­sior Maassluis (uit). Beide eerdere duels won G.V.V.V.. Maar dat zegt in de topklasse dus helemaal niets, stelde Assink.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Verdienstelijk gelijkspel in Hardenberg