G.V.V.V. moet winnen van Excelsior Maassluis

13 september 2013

VEENENDAAL - Volgens G.V.V.V.-trainer Erik Assink zijn de spelers van de Veenendaalse topklasser er op gebrand deze zaterdag tegen Excelsior Maassluis de goede lijn van vorige week door te trekken.

 

Na de 2-6 overwinning in Sassenheim bij promovendus Ter Leede moet ook debutant Excelsior er aan geloven, is de achterliggende gedachte.

 

Niet dat de coach er van uitgaat dat het opnieuw een walk-over wordt, zoals tegen Ter Leede, maar hij dicht zijn pupillen toch meer kwaliteiten toe dan de gas­ten uit Zuid-Holland.

 

Assink: „Excelsior doet het niet slecht, verre van dat. Ze hebben evenveel punten als wij (zeven, red.). Toch moet je de winstpartijen van Excelsior tegen Spakenburg en Katwijk in perspectief zien. Voor hun doen hebben die ploegen tot nu toe in alle wedstrijden ver beneden de maat gepresteerd. Daarom zie ik reële winstkansen voor ons”, meende Assink.

 

G.V.V.V. moet het zonder Wouter van Hoof stellen. De middenvel­der heeft last van een pees onder de knie en zal, naar het zich laat aanzien, een paar weken uit de roulatie zijn.

Martin van Eck, Michiel van der Valk en Jurriën van der Horst spe­len weer in het tweede om ritme op te doen, maar staan te trappe­len om aan te sluiten bij de hoofd­macht. Jos Henken is aan zijn knie geopereerd en komt deze competitie waarschijnlijk niet meer in actie.

 

G.V.V.V. - Excelsior Maassluis (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal)

G.V.V.V.,  geblesseerd: Jos Henken (knie), Wouter van Hoof (knie). 

 

Door: Eit Hendriks

 

Erik Assink geflankeerd door z'n assistent Jan Diepeveen (r.) en keeperstrainer Wouter van Voorthuizen (l.). Foto: Dick Gijsbertsen