G.V.V.V. naar bedenkelijke elfde plek

2 december 2013

Door vierde nederlaag op rij zakt G.V.V.V. naar bedenkelijke elfde plek


RIJNSBURG – Het wil niet meer vlotten met G.V.V.V. De ploeg van trainer Erik Assink is de weg vol­ledig kwijt. Dat werd zaterdag op pijnlijke wijze duidelijk gemaakt door Rijnsburgse Boys, dat de Vee­nendaalse topklasser met een 4-1 nederlaag naar huis terugstuurde.

Het wordt hoog tijd dat G.V.V.V. een einde maakt aan de vrije val, besefte ook Assink. Zijn ploeg sloot vorige maand de eerste pe­riode af als koploper, maar heeft sindsdien niet meer gewonnen. Daarom moet G.V.V.V. nu naar on­deren kijken en daar heeft Assink helemaal geen zin in.

„Nee, dat doe ik niet”, begon As­sink zijn verhaal. „Maar het is ook duidelijk dat we snel zijn afge­zakt. Daaraan liggen oorzaken ten grondslag, maar het zou flauw zijn om ons alleen daar achter te verschuilen. Met blessures en schorsingen krijgt elke ploeg te maken. Net als met scheidsrech­terlijke dwalingen. Alleen over­komt het ons iets te vaak. Het ver­trouwen in eigen kunnen is een beetje verdwenen. Via hard wer­ken moeten we weer schwung in het elftal krijgen. En positief blij­ven denken. Dat vooral.”

Tegen Rijnsburgse Boys had G.V.V.V. het zaterdag op natuurgras weer moeilijk. Het slechte veld maakte goed voetbal onmogelijk, waardoor passes niet aankwa­men, snel combinatiespel onmo­gelijk was en balverlies hoogtij vierde, had Assink gezien.

En het leek op sportpark Middel­mors nog wel zo mooi te begin­nen voor de Veenendalers. Koen Oost, die de geschorste Taoufik Adnane verving, liet in de dertien­de minuut een schot van zijn voet vertrekken, waarop doelman Richard van Nieuwkoop het ant­woord schuldig bleef: 0-1.

Beide ploegen bakten er vervol­gens niet veel van, maar Rijns­burgse Boys kwam in de 36ste mi­nuut langszij. Uit een hoekschop bracht Martin van Eeuwijk, na on­gelukkig ingrijpen van doelman Johan Jansen, de gelijkmaker op het bord: 1-1. Raily Ignacio miste daarna nog wat mogelijkheden voor de thuisploeg, maar maakte dat na rust goed. Met twee tref­fers schoot de topscorer van Rijns­burgse Boys zijn ploeg in veilige haven: 3-1. Nadat G.V.V.V. met tien man kwam te staan - Roy Ter­schegget kreeg rood - maakte ver­dediger Ronald Breinburg er in blessuretijd nog 4-1 van.

In de resterende twee duels voor de winterstop, thuis tegen Barend­recht en Noordwijk, krijgt G.V.V.V. de gelegenheid uit het dal te klim­men. Want met de elfde positie, waarop de Veenendalers nu zijn beland, komen ze wel heel dicht in de buurt van de gevarenzone.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Hulsbos, Van der Valk (78, Van der Eerden), Oost; Den Hartog, Bonke Terschegget, Van Eck (57. Bottenheft), Van Meegden­burg, Snijders.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. in vrije val