G.V.V.V. ontsnapt in Barendrecht

12 mei 2014

Veenendalers slepen in blessuretijd via treffer Rik van der Eerden barrage tegen Spakenburg uit het vuur


BARENDRECHT – Na 95 minuten stond er nog steeds 2-2 op het bord bij het topklasseduel tussen Barendrecht en G.V.V.V. Funest voor G.V.V.V., want de ploeg van trainer Erik Assink moest winnen om een kans op de titel via een be­slissingswedstrijd te behouden.
Van medekoploper Spakenburg was bekend dat die Blauwen met 1-3 bij Ter Leede hadden gewon­nen. Dus was het pompen of ver­zuipen voor de Veenendalers. Bij wat de laatste hoekschop van de wedstrijd moest zijn, was zelfs G.V.V.V.-doelman Johan Jansen in het strafschopgebied van Baren­drecht beland. Via enkele schij­ven belandde de bal bij invaller Rik van der Eerden bij de tweede paal. De aanvaller haalde uit en via het been van een Barendrech­ter verdween de bal in de zevende minuut van de blessuretijd toch nog in het doel: 2-3.

De massaal meegereisde suppor­ters van G.V.V.V. gingen volledig uit hun dak en overspoelden het veld om samen met de spelers de overwinning te vieren. Trainer Erik Assink probeerde koel te blij­ven onder alle loftuitingen maar gaf wel toe dat het kantje boord was geweest.
„Poeh, wat een ontsnapping, zeg. Maar we hadden het ons in de eer­ste helft zelf moeilijk gemaakt. Daarin speelden we ver onder de maat en gaven we de twee doel­punten wel heel gemakkelijk weg. Gelukkig dat Dennis (Van Meeg­denburg, red.) ons redde door nog voor rust te scoren. Daardoor ble­ven we in de wedstrijd en konden we in de pauze een aantal zaken benoemen, die anders moesten”, legde Assink uit.

G.V.V.V. reikte Barendrecht de 2-0 voorsprong op een presenteer­blaadje aan. In de achttiende mi­nuut kopte de vrijgelaten Daniël Esajas ongehinderd in. De bal leek houdbaar, maar verdween on­der doelman Jansen door in het doel: 1-0. Nog geen minuut later, dacht Wouter Bonke Bas Mourits buitenspel te zetten, vergiste zich daarin, waarna de 2-0 een koud kunstje voor Mourits was.

Wie anders dan Van Meegden­burg zette G.V.V.V. op het goede spoor. Met een poeier van ruim twintig meter verraste hij doel­man Mark Zegers: 2-1. Assink zet­te in de rust de puntjes op de i en zag zijn ploeg vervolgens onbe­daarlijk aanvallen. G.V.V.V. werd na een uur geholpen door het wegzenden van Ivan Almeida, waardoor Barendrecht met tien man verder moest.

„Je kunt zeggen van Sherwin (Grot, red.) wat je wilt, hij is en blijft onberekenbaar. Hoe hij de 2-2 er in kreeg, snap ik nog niet”, beschreef Assink de gelijkmaker van de spits na 66 minuten. Daar­na leek de winnende goal een kwestie van tijd. Maar dat duurde lang, erg lang.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos (63. Van der Eerden), Adnane; Den Hartog, Terschegget, Brouwer; Van Eck (84. Oost), Van Meegden­burg, Grot.

 

De blauwe aanhang ontploft zowat nadat Rik van der Eerden de 2-3 heeft binnen geschoten. Foto: Dick Gijsbertsen

 

Spelers van G.V.V.V. bezorgen fans bijna een hartverzakking

 

BARENDRECHT – Met klamme hand­­jes, toegeknepen billen en vertwij­felde blikken in de ogen volgen de massaal meegereisde suppor­ters van G.V.V.V. de verrichtingen van hun idolen gedurende de laat­ste minuten van het duel tussen Barendrecht en G.V.V.V..

Valt de winnende treffer nu ein­delijk een keer, vraagt iedereen zich af. En als Rik van der Eerden in de 97ste minuut de bal er in jengelt, is de ontlading enorm. Er wordt in Barendrecht gehuild, ge­lachen en geknuffeld. De spelers hossen samen met de aanhang op het veld, alsof ze zojuist kam­pioen zijn geworden.

Aanvoerder Simon Brouwer ploft in de dug-out neer. „Man, wat hebben we het onszelf moeilijk gemaakt. Na de 2-0 achterstand speelden we veel te gehaast, wa­ren we slordig en hanteerden we alleen maar de lange bal. Maar wat een scenario? Ik was bang dat die goal niet wilde vallen. Als-ie dan toch valt, kan je geluk niet op. We hebben de beslissingswed­strijd tegen Spakenburg voor de poorten van de hel weggesleept.”

Sherwin Grot, de maker van de 2-2, heeft de mondhoeken bij de oren zitten. „Wat was ik zenuw­achtig, zeg. Ik stond te trillen op de benen. Daarom ging het in het begin niet zo goed. Wat er gebeur­de bij mijn doelpunt? Nou, ik leek de bal te verliezen, maar vocht te­rug en kon naar de achterlijn door­gaan. Toen zag ik dat de keeper een stap naar voren deed en bleef er een gaatje bij de eerste paal over. Daar prikte ik de bal in. Met buitenkantje rechts. Mooi man”, straalt Grot.

Rik van der Eerden is ook de ko­ning te rijk. De invaller verkast de­ze zomer naar overbuurman DO­VO, hij is bij G.V.V.V. gewogen en te licht bevonden, maar zorgt er wel voor dat G.V.V.V.’s titelaspira­ties niet in rook vervliegen. „Het is schitterend dat ik die win­nende maak en daarmee van waar­de voor de club ben geweest. Op deze wijze wordt het een mooi af­scheid. En wie weet, kan ik ook nog een steentje bijdragen in het beslissingsduel met Spakenburg. Afscheid nemen met de titel zou helemaal mooi zijn.”

De beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de zaterdag­topklasse tussen G.V.V.V. en Spakenburg wordt komende zaterdag gespeeld bij VVOG in Harderwijk (15.00 uur).


Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. wint in extremis en speelt beslissingswedstrijd