G.V.V.V. op weg naar de titel

5 mei 2014

Veenendalers winnen van Rijnsburgse Boys (3-0) en blijven koploper in topklasse.

 

VEENENDAAL – In de strijd om het kampioenschap in de topklasse is wat meer duidelijkheid gekomen. Na de uitslagen van zaterdag is het bijna zeker dat G.V.V.V. en Spa­kenburg gaan uitmaken, wie er met de eer gaat strijken. Daaraan zal naar alle waarschijnlijkheid een beslissingsduel tussen beide clubs vooraf moeten gaan.

Want G.V.V.V. won zaterdag met 3-0 van concurrent Rijnsburgse Boys en het onderlinge duel tussen de medekoplopers Spaken­burg en HHC Hardenberg eindig­de in 2-1 voor Spakenburg. Op doelsaldo staat G.V.V.V. boven Spa­kenburg, maar dat telt aan het ein­de van de rit niet. Komende zater­dag is de laatste speelronde en voetbalt G.V.V.V. uit bij Baren­drecht en gaat Spakenburg op be­zoek bij degradant Ter Leede.

G.V.V.V.-trainer Erik Assink had za­terdag tegen Rijnsburgse Boys ge­noten van een duel, dat alles in zich had, vertelde hij. Goed voet­bal, mooi uitgespeelde doelpun­ten, hachelijke momenten voor de doelen, een scheidsrechter die de weg soms kwijt was, wat een niet gegeven strafschop en een ro­de kaart opleverde, maar bovenal een G.V.V.V., waar de wil om te winnen vanaf droop. Kortom spektakel, zoals Assink dat zo graag wil laten zien op Panhuis.

„Toen ik hier bij G.V.V.V. begon (vier jaar geleden, red.) stond mij dit soort voetbal voor ogen. Voor het publiek moet er altijd iets te beleven zijn, de mensen moeten graag naar een wedstrijd van G.V.V.V. komen. Me dunkt dat ze vandaag aan hun trekken zijn ge­komen. Het was genieten gebla­zen”, stelde Assink vast.

Vanaf het eerste fluitsignaal wil­de G.V.V.V. haar aanvallende inten­ties duidelijk maken, maar kreeg daarbij bijna het deksel op de neus. De gevaarlijke, maar ook hoogst irritante Raily Ignacio schoot in de beginfase te gehaast naast. De topscorer van de topklas­se, met 27 goals, bleef in het ver­volg van het duel een handenbin­der, maar had het al snel verbruid bij scheidsrechter Gerrets, die hem daardoor in de tweede helft een strafschop onthield.

G.V.V.V. kwam na 24 minuten uit een vloeiende combinatie door Si­mon Brouwer op 1-0, kreeg kan­sen om de voorsprong te vergro­ten door Sherwin Grot, maar de spits was verre van nauwkeurig.
Na rust werd het voetbal aan bei­de zijden minder, maar daar kwam vechtlust voor in de plaats. Het leverde een aantrekkelijk spektakel op, dat werd ontsierd door twee rode kaarten voor spelers van Rijnsburgse Boys. Mark van den Boogaart en invaller Beni­to Olenski gebruikten te opzich­tig hun ellebogen.
G.V.V.V. liep door Dennis van Meegdenburg en Roy Terschegget uit naar de 3-0 eindstand.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos (46. Van der Valk), Adnane; Den Hartog, Terschegget, Brouwer; Van Eck, Grot (78. Van der Eerden), Snij­ders (69. Van Meegdenburg).

 

Dennis van Meegdenburg (links) is in extase na de 2-0 van G.V.V.V. Hij viert het feestje met aangever Wouter Bonke. Foto: Herman Stöver

 

Terschegget klaar voor het kampioenschap

 

VEENENDAAL – Roy Terschegget is er helemaal klaar voor. De begaaf­de middenvelder van G.V.V.V. is er heilig van overtuigd dat hij en zijn ploegmaats het kampioen­schap van de zaterdagtopklasse pakken.

Hij legt zaterdag, na het met 3-0 gewonnen duel tegen Rijnsburg­se Boys, legt hij uit waarom hij zo zeker van zijn zaak is. „We heb­ben de voorbije weken laten zien dat we goed in vorm zijn. Dat klinkt misschien tegenstrijdig om­dat we twee keer van IJsselmeer­vogels hebben verloren, maar die nederlagen waren onterecht. We waren veel beter, maar lieten het na te scoren. Dat hebben we te­gen Rijnsburgse Boys wel gedaan. Opnieuw met goed voetbal.”

Terschegget heeft genoten van de wijze waarop G.V.V.V. Rijnsburgse Boys had aangepakt. „Het was een collectieve overwinning. Wij hebben een ploeg waarin ieder­een voor elkaar wil werken. Bij ons zijn er geen egotrippers, die zich boven het team stellen. Daar­in schuilt vooral onze kracht. We kunnen allemaal goed voetballen, maar vooral ook goed met elkaar opschieten.”
Natuurlijk beseft Terschegget ook dat zaterdag eerst nog van Baren­drecht moet worden gewonnen en daarna waarschijnlijk een be­slissingsduel met Spakenburg wacht. „Het zal in Barendrecht heus geen makkie worden. Die ploeg geeft niets weg. Maar in de­ze vorm kunnen we van iedereen winnen. Ook van Spakenburg, daarvan ben ik overtuigd.”

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. rekent af met Rijnsburgse Boys