G.V.V.V. op zoek naar hoge klassering

8 februari 2014

G.V.V.V. op zoek naar hoge klassering in topklasse tegen Scheveningen


VEENENDAAL – Het kan verkeren in de topklasse. Een paar weken gele­den keek G.V.V.V. nog met een schuin oog naar beneden, omdat de onderste plaatsen steeds dich­ter in zicht kwamen. Twee zeges later kan de equipe van trainer Erik Assink opgelucht adem ha­len en weer denken aan een hoge eindklassering.

Uit de laatste vijf duels haalde G.V.V.V. elf punten en is door die goede serie op de vijfde plek be­land. Scheveningen, vanmiddag tegenstander op Panhuis, staat zesde met een punt minder dan de Veenendalers en peurde uit de laatste vier partijen tien punten.
De prestatiecurve van beide ploe­gen is grillig. Eerder in de compe­titie werd een zegereeks van bei­de net zo gemakkelijk gevolgd door vier nederlagen op rij.

In Scheveningen kreeg G.V.V.V. eind september een 4-2 nederlaag te slikken, ook al doordat Joey Snijders voortijdig met rood naar de kant moest. Bovendien kwam G.V.V.V. op het hobbelige gras van Houtrust niet best uit de voeten.

Voor Assink is het duel van van­daag cruciaal. „Willen we boven­in nog een rol van betekenis spe­len, moeten we van Schevenin­gen winnen. We staan drie pun­ten achter op nummer drie HHC Hardenberg, vijf op de koplopers IJsselmeervogels en Kozakken Boys, die we beide nog in een rechtstreeks duel ontmoeten. Daarom is het zaak zelf punten te pakken en hopen op een misstap van de anderen.”

Dat zoiets mogelijk is, bewijzen wekelijks de verrassende uitsla­gen. Kozakken Boys kreeg met 4-1 klop bij HHC en verloor IJssel­meervogels onlangs thuis met 1-4 van ONS Sneek.
Assink begint waarschijnlijk met dezelfde elf, die afgelopen zater­dag overtuigend met 1-4 bij Excel­sior Maassluis won. Het betekent dat Koen Oost op het middenveld speelt voor Wilco den Hartog, die wel weer met de groep meetrain­de, maar niet fit genoeg is om te starten.

G.V.V.V.-Scheveningen (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).
G.V.V.V., geblesseerd: Niels Willemse (knie), Jos Henken (knie).

 

Door: Eit Hendriks