G.V.V.V. pakt koppositie terug

24 maart 2014

Veenendalers maken het zichzelf op eigen veld onnodig moeilijk tegen Excelsior’31, maar winnen wel.


VEENENDAAL – Het kostte bloed, zweet en net geen tranen voordat G.V.V.V. zaterdag Excelsior’31 defini­tief op de knieën kreeg. Pas een kwartier voor tijd schoot Joey Snijders de bevrijdende 3-2 op het bord. Vijf minuten later was het duel beslist, Martin van Eck maakte er 4-2 van.

Achteraf een verdiende zege voor de Veenendaalse topklasser, maar voor rust zag het er heel anders uit. De bezoekers uit Rijssen be­gonnen overtuigend, kregen ook kansen op een vroege voorsprong. Maar de snelle Hakim Ezafzafi schoot te gehaast over. En bij een inzet van Marco ten Bolscher moest G.V.V.V.-doelman Johan Jan­sen handelend optreden.

„We begonnen niet zo dwingend als we van plan waren en zochten naar de juiste onderlinge afstem­ming. We misten op het midden­veld Wilco (Den Hartog, red.) en Roy (Terschegget, red.) die ge­schorst waren en met Simon (Brouwer, red.) en Dennis (Van Meegdenburg) stonden er wel twee aanvallend ingestelde spe­lers”, luidde het commentaar van trainer Erik Assink.
Toch kwam G.V.V.V. in de dertien­de minuut op voorsprong. Rodny Hofman stuurde Sherwin Grot diep en uit diens voorzet scoorde aanvoerder Brouwer beheerst: 1-0. „Daarna sloop er weer gemak­zucht in mijn ploeg, werden we slordig en leverden we de bal vaak zomaar in. Bij een 1-0 voor­sprong moet je niet op twee ge­dachten hinken, maar zorgen dat de 2-0 er komt. In plaats daarvan kantelde Excelsior de wedstrijd door twee doelpunten te maken. Kwamen we op een 1-2 achter­stand. Dat kon toch niet tegen de­ze ploeg”, foeterde Assink.

In de 32ste en 35ste minuut deed Excelsior het thuispubliek schrik­ken. Na een fout van Bart Hulsbos kon keeper Jansen de bal nog tot corner verwerken, maar daar­uit scoorde Niek Davina met het hoofd: 1-1. Even later was er een communicatiestoornis tussen Hof­man en Jansen, waarna Ezafzafi met een lob de 1-2 aantekende.

„Persoonlijke fouten, die duur hadden kunnen uitpakken. In de rust hebben we de zaak op een rij gezet en in de tweede helft liep het wel beter”, meende Assink, die vond dat het wel erg lang duurde voordat zijn pupillen de zaak definitief beklonken.
Kansen daartoe kreeg G.V.V.V. vol­op, maar Grot, Van Meegdenburg, Van Eck en Brouwer kregen de bal niet achter doelman Patrick Loohuis. Daarbij kreeg de goalie ook nog de hulp van de lat.

G.V.V.V. staat door de zege in ie­der geval een week weer boven­aan, met een punt voorsprong op Spakenburg. Komende zaterdag kan dat anders zijn als IJsselmeer­vogels en Spakenburg de derby uitvechten en G.V.V.V. tegen Spi­rit ’30 bekert.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Brouwer, Van Meegden­burg (87. Van der Valk), Oost; Van Eck, Grot, Snijders.

 

Simon Brouwer viert zijn eigen feestje na de openingstreffer voor G.V.V.V. tegen Excelsior’31. Foto: Herman Stöver

 

‘Ik was er zeker van dat we gingen winnen’


VEENENDAAL – Simon Brouwer, de aanvoerder van G.V.V.V., had met twee doelpunten een groot aan­deel in de 4-2 winst van de Vee­nendaalse topklasser op Excel­sior’ 31. Maar Brouwer had ook ge­zien dat G.V.V.V. de laatste krach­ten moest aanboren om de zege tot stand te brengen.
„We moesten diep gaan om te winnen, het duurde erg lang voor­dat we de zege veilig stelden.
Toch heb ik er geen moment aan getwijfeld dat we niet zouden winnen”, sprak Brouwer.

Na de snelle openingstreffer van G.V.V.V. in de dertiende minuut verzuimde zijn ploeg om de twee­de treffer op het bord te krijgen.
„De organisatie op het midden­veld stond niet goed. Dat was na rust beter geregeld. Voorin misten we nogal wat kansen en ach­terin maakten we slippertjes. Dat kostte ons twee tegentreffers. Ge­lukkig dat we vrij snel weer gelijk maakten, anders ga je met een rot gevoel de kleedkamer in.”

G.V.V.V. stopte in de tweede helft veel energie in de jacht op de winst. „We kregen een handvol kansen, maar de bal wilde er steeds niet in. Excelsior stelde een muur op, in de hoop gelijk te spe­len. Toch wist ik dat het ons een keer moest lukken een doelpunt te maken. Dat gebeurde ook, maar wel pas na 75 minuten.”
„Het ging niet van een leien dak­je, maar dat zal geen enkele van de resterende vijf duels zijn. Wij staan nu weer bovenaan, anderen moeten maar zien om ons weer in te halen”, lachte de captain.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: De ‘blauwe steven’ blijft richting titel gericht