G.V.V.V. pas na rust op stoom

27 januari 2014

Veenendalers falen in eerste helft, maar jubilarissen geven daarna kleur aan thuiswedstrijd tegen Ter Leede.


VEENENDAAL – Het ongeduld groei­de, de ongerustheid ook. G.V.V.V. kreeg zaterdag in het eerste be­drijf tegen Ter Leede een aantal dotten van kansen, maar weiger­de die te verzilveren. Daardoor groeide het vertrouwen van de be­zoekers in een goede afloop en had Ter Leede zomaar met een voorsprong kunnen gaan rusten.

Uiteraard had coach Erik Assink het geklungel van zijn pupillen met gekromde tenen aan gezien.
„We hadden bij rust met twee doelpunten verschil moeten voor­staan”, mopperde G.V.V.V.’s trainer na afloop. Daarbij had hij alle recht om naar Sherwin Grot te wijzen. De spits kreeg vier riante mogelijkheden, kwam twee keer vrij voor doelman Serge van den Ban van Ter Leede, maar faalde al­le keren opzichtig.

„Ik had verwacht dat Sherwin te­gen het trage centrale duo in de kleine ruimte goed uit de voeten zou kunnen, maar dat kwam er niet uit”, legde Assink de wissel van Grot in de rust uit. „Daarom liet ik Dennis (Van Meegdenburg, red.) een linie doorschuiven en ging Simon (Brouwer, red.) op tien spelen. Die heeft meer sleur­vermogen dan Dennis.”

Met invaller Koen Oost op het middenveld kwam er meer balans in de thuisploeg en dat sorteerde in een voorsprong. Nadat Ter Lee­de via Arsenio Snijders nog voor gevaar had gezorgd, bediende Oost in de 48ste minuut Martin van Eck met een lange bal, die werd doorgekopt op Roy Terscheg­get. De jubilaris, hij speelde zijn honderdste wedstrijd voor G.V.V.V., drukte koelbloedig af: 1-0. Het duurde tot de zestigste mi­nuut voordat G.V.V.V. verder af­stand nam. De dieptepass van Bart Hulsbos was een prooi voor Joey Snijders. Hij passeerde Van den Ban in de korte hoek: 2-0.
Twee minuten later was het pleit definitief beslecht. Van Eck gaf voor, waarna de bal via Van den Ban en het gezicht van verdediger Frank de Groot in het eigen doel verdween: 3-0.

Daarna ging G.V.V.V. op zoek naar een doelpunt voor Van Meegden­burg. De nestor (39) kon zijn hon­derdste doelpunt voor de thuis­ploeg scoren en zijn ploeggeno­ten deden er alles aan hem dat ju­bileumdoelpunt te laten maken.
Dat lukte vijf minuten voor tijd. Snijders kreeg op links weer een zee van ruimte, bleef kijken naar Van Meegdenburg en bediende hem op tijd. Glijdend schoof ‘Opa’ de bal binnen: 4-0.

Direct na afloop ging Van Meeg­denburg bij zijn ploeggenoten op de schouders en hulde hij zich in een nieuw shirt met de tekst: 100. „Mooi moment”, zei Assink later.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Van der Valk (86. Bonke), Hulsbos, Adnane; Brou­wer, Terschegget, Van Meegdenburg; Van Eck (79. Van der Eerden), Grot (46. Oost), Snijders.

 

G.V.V.V.’er Taoufik Adnane wordt onderuit gegleden in de gewonnen wedstrijd tegen Ter Leede. Foto: Herman Stöver

 

Illustere club van honderd groeit bij topklasser G.V.V.V.

VEENENDAAL – Het is een illuster rijtje bij G.V.V.V. Spelers van de huidige selectie, die honderd of meer wedstrijden voor de Vee­nendaalse topklasser hebben gespeeld. Intussen is het aantal tot tien gestegen, want Roy Ter­schegget voegde zich zaterdag bij het gezelschap. Tegen Ter Lee­de (4-0) maakte hij de honderd wedstrijden vol en scoorde ook nog de 1-0.

Maar absolute aanvoerder van het tiental is toch Dennis van Meegdenburg (39). In de zes sei­zoenen, dat hij voor G.V.V.V. ac­tief is, speelde de spits maar liefst 185 competitie- en beker­wedstrijden voor de Veenendaal­se Blauwen.
Hij benadrukte zaterdag ook nog zijn status als goalgetter. In de slotfase scoorde hij zijn hon­derdste doelpunt voor G.V.V.V.
Het was al weer de dertiende van deze competitie.

Logisch dat Van Meegdenburg zaterdag na afloop breed glunde­rend genoot van alle belangstel­ling. „Het is natuurlijk wel een mijlpaal”, gaf hij grif toe. „Ik ben er hartstikke blij mee.”
De opmerking dat 125 ook een mooi aantal is om afscheid te ne­men en hij daarom nog maar een seizoen moet doorgaan, deed Van Meegdenburg lachend af. „Daarover neem ik in maart een beslissing.”

Zaterdag kan de spits opnieuw een mijlpaal bereiken. Als hij uit bij Excelsior Maassluis scoort be­tekent dat zijn 250ste doelpunt in het zaterdagvoetbal.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. zet Ter Leede met 4-0 opzij