G.V.V.V. plotsklaps alleen op kop

14 april 2014

Veenendalers profiteren na winst op FC Lisse optimaal van puntverlies door concurrenten.

 

VEENENDAAL – Deze competitie in de zaterdagtopklasse staat weke­lijks bol van de verrassingen. Om­dat het lijkt of de ploegen boven­in geen kampioen willen worden, zijn er wekelijks de verrassendste uitslagen te noteren.

Aan dat fenomeen deed G.V.V.V. za­terdag tegen FC Lisse niet mee. De ploeg van trainer Erik Assink won met 4-0 en deed wat van een koploper verwacht werd. Maar medekoploper Spakenburg ging thuis tegen het laag geklasseerde Barendrecht onderuit (0-2) en IJsselmeervogels kon het bij Capelle niet bolwerken (1-0).
Concurrent Rijnsburgse Boys bleef bij degradatiekandidaat Katwijk op 1-1 steken en Kozak­ken Boys kwam bij Excelsior’31, dat ook op degraderen staat, niet verder dan 2-2.
Alleen HHC Hardenberg won met 1-3 bij Excelsior Maassluis en bezet samen met Spakenburg de tweede plek, op drie punten van G.V.V.V. Maar volgende week kan alles weer anders zijn. Dat besefte ook Assink na afloop.

„Ik durf er geen cent op te zetten, wie kampioen wordt. Maar één ding weet ik wel. Het wordt een ongemeen spannende ontkno­ping, waarbij met G.V.V.V. terdege rekening gehouden moet worden. We hebben tegen Lisse de dom­per van vorige week tegen Kozak­ken Boys (3-0 verlies, red.) op de juiste wijze weggewerkt. Dat is goed voor het vertrouwen. Dat hebben we de resterende drie duels nodig”, sprak de coach. G.V.V.V. neemt het zaterdag in een uitwedstrijd op tegen IJsselmeer­vogels, daarna volgt een thuisduel tegen Rijnsburgse Boys en sluit G.V.V.V. de competitie af in en te­gen Barendrecht. Assink had moeten puzzelen om tegen Lisse het sterkst mogelijke team binnen de lijnen te brengen. Hij miste de geblesseerde Rodny Hofman, terwijl Wilco den Har­tog was geschorst. Bovendien raakten Taoufik Adnane en Bart Hulsbos op de donderdagtraining geblesseerd en was het afwachten of beide spelers voldoende her­steld waren om te spelen.

Dat lukte, maar toch was Assink niet helemaal gerust aan het duel begonnen, vertelde hij. „Lisse scoort bijna altijd en kon zonder druk voetballen.”
Hoewel hij zich had gestoord aan een aantal slordigheden bij zijn spelers vond Assink achteraf de overwinning dik verdiend. “We hadden met meer dan 2-0 moeten gaan rusten. Eén tegengoal en Lis­se was terug in de wedstrijd ge­weest.”
Dat gebeurde niet en dus kon de 2-0 ruststand, op het bord ge­bracht door Dennis van Meegdenburg en Martin van Eck, na de pauze worden uitgebouwd naar 4-0. Simon Brouwer en Roy Ter­schegget waren de schutters.

G.V.V.V.: Jansen; Oost, Bonke, Hulsbos (81. Van der Valk), Adnane; Terscheg­get, Brouwer, Grot (83. Ristic), Van Eck, Van Meegdenburg, Snijders (81. Van der Eerden).

 

Simon Brouwer, doelpuntenmaker Martin van Eck en Joey Snijders vieren de 2-0 van G.V.V.V. tegen FC Lisse. Foto: Herman Stöver

 

Johan Jansen dolblij met nul tegen Lisse

 

VEENENDAAL – Natuurlijk was Jo­han Jansen, de doelman van G.V.V.V., dik tevreden over de 4-0 zege van zijn ploeg zaterdag tegen FC Lisse. Maar nog meer was hij blij dat hij met een clean sheet van het veld stapte.

„Het was al weer een tijd geleden dat ik geen tegendoelpunt om de oren kreeg (15 februari bij 0-2 te­gen Spakenburg, red.), daarom voelt deze overwinning extra lekker aan”, lachte Jansen direct na afloop. „Vaak krijgen we door een slippertje een doelpunt tegen. Voor een keeper is de nul houden erg belangrijk.”

Vanuit zijn blikveld had Jansen ge­zien dat Lisse weliswaar met aan­vallende pretenties naar Veenen­daal was gekomen, maar bijna geen doelkansen kreeg. Op een paar hoge ballen na hoefde hij vrij­wel nooit handelend op te treden. „Pal voor tijd moest ik een moei­lijk schot nog onschadelijk ma­ken, maar daar bleef het bij.”
Jansen had de andere uitslagen nog niet gezien en reageerde blij verrast op het puntenverlies van een groot aantal concurrenten.

„Staan we nu alleen bovenaan? Mooi man. Het gaat er in de laat­ste drie duels om spannen.”
Hij waakt voor euforie. Wekelijks gaan topploegen onderuit in de topklasse. Maar de doelman wil maar al te graag de competitie af­sluiten met een kampioenschap.
Het zou een beloning zijn voor een hecht vriendenteam, waar­van de kern al jaren met elkaar voetbalt. „Ik zou het prachtig vin­den”, benadrukte Jansen.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. wint weer met 4-0